Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. mai 2012 kl 07.30 Gratulerer med dagen!

17. mai fra hele Norge


Programleder Line Andersen ønsker alle som følger NRK1s 17.mai-sendinger, hjertelig velkommen fra sin base på Universitetsplassen i Oslo. På Karl Johan er ni-åringen David Grønli reporter i Oslo sammen med Silje Sirnes Winje.

David og Silje gir oss mange direkte øyeblikk fra feiringen langs Karl Johan, fra Oslos lange barnetog og folk de treffer der.

Nasjonalromantikk og eventyr
NRK sender direkte fra mange steder i hele Norge og utlandet. Nasjonalromantikk, eventyr og norsk natur er en rød tråd gjennom sendingen; i år er det nemlig 50 år siden Norge fikk sin første nasjonalpark, Rondane, og det er jubileum for eventyrsamleren Peter Chr. Asbjørnsen og for Torbjørn Egner.

Folldal i Nord-Østerdal er et av stedene vi får se mange innslag fra, og vi får oppleve panoramautsikt utover Rondane nasjonalpark.

Dersom været er med oss, vil vi også kunne nyte vakre naturbilder fra Prekestolen i Lysefjorden hvor vi skal feire 17. mai sammen med Rogaland Turistforening.

Kronprinsfamilien på Skaugum
Vegard Thomas Olsen tar oss med til Skaugum gård i Asker der kronprinsfamilien tradisjon tro hilser på barnetoget fra kl 08.00. Det blir spennende å se om prinsesse Ingrid og prins Sverre står på trappen og vinker eller om de selv er med i barnetoget.

Vi møter også nordmenn som feirer 17.mai i utlandet, blant andre statsminister Jens Stoltenberg. Stoltenberg feirer nasjonaldagen på Shetland for å markere de nære forbindelsene mellom Norge og Shetland under 2. verdenskrig.

NRK2 viser alt fra barnetoget i Oslo
Barnetoget i Oslo får vi i år se i sin helhet og uavbrutt på NRK2. Karen-Marie Ellefsen står klar og kommenterer toget når det snor seg forbi slottet i Oslo.


Egenproduksjon fra NRK Dokumentar og Samfunn (2012)
Prosjektleder: Marion Klaseie
Programleder: Line Andersen
Reportere: Silje Sirnes Winje og David, Karen Marie Ellefsen, Vegard Thomas Olsen m.fl.
Pressekontakt: Irene Elisabeth Rossland, tlf:98820309.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900.