Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. januar 2007 kl 19.30 Puls

Lav energi i mørketid og kostholdstips

Programleder Helene Sandvig får besøk av Jørgen Skavlan i studio i kveld. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Helene Sandvig får besøk av Jørgen Skavlan i studio i kveld. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I kveld får programleder Helene Sandvig besøk av allmennlege Jørgen Skavlan. Vi skal også bli med når "Bedre Puls"-deltakerne får gode råd om kosthold.

Jørgen Skavlan, spesialist i allmennmedisin, kommer til studio og skal snakke om energi og mørketid. Mange føler at de har lite å gå på i mørketida. Hva kan man gjøre for å føle seg litt piggere?

Omar Viset om sunn mat
I løpet av vinteren og våren kan du komme i bedre form med "Bedre Puls", der vi følger fire personer som ønsker å endre livsstilen sin til det bedre. I kveld møter de Omar Viset, kokken som skal lære dem å lage sunn og god mat, og inspirere dem til å fortsette med det også i hverdagen.

Fem ganger denne sesongen kommer en hel Pulssending til å bli viet "Bedre Puls", men det vil også bli mindre reportasjer om temaet i de vanlige Pulssendingene.

Et halvt år med oppfølging
Jon Trygve (23), samboerparet Elin (30) og Åsmund (31), og Torunn (44) ønsker alle å komme i bedre form. De har til felles at de har et for stillesittende liv med ensidig og dårlig kosthold, og det er mange år som skiller mellom deres reelle og fysiske alder.

Gjennom et halvt år skal de få tett oppfølging med personlig trener og kostholdsekspert, og målet er å komme i bedre form, få større overskudd og økt livskvalitet og minske forskjellen mellom den reelle og den fysiske alderen deres. For øke sjansene til å lykkes har deltakerne også skaffet seg egne heiagjenger som enten består av kolleger eller venner.

Flermedial satsning
I tillegg til tv-sendingene kan du følge "Bedre Puls" på Puls sine nettsider. For det er nemlig ikke bare de fire vi ser på skjermen som har mulighet til å komme i bedre form. På nettsidene vil du finne tester og kostholds- og treningstips.

Puls-marsjen
I forbindelse med Bedre Puls på TV, arrangeres også Puls-marsjen på nettsidene, nrk.no/puls.

Ved å bli med i Puls-marsjen kan du få visualisert effekten av noe de fleste av oss gjør hver dag – nemlig å gå. Bruk en skritteller og registrer skrittene dine hos Bedre Puls på nett. Hvor langt du går, vil bli visualisert på et norgeskart. Vi starter på Nordkapp 8. januar, og avsluttes 30. april. Da kåres vinneren som får en reise til Roma i premie.

Egenprodusert magasinprogram fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder "Bedre Puls": Ida Scheie
Prosjektleder, Puls: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
LENKER
  • Les mer