Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. mars 2004 kl 22.30 Kontoret

Gode vibrasjoner…?

Rachel (Stacey Roca) får oppmerksomhet både fra Tim og Gareth, men er likevel noe bekymret (Foto: BBC)
Rachel (Stacey Roca) får oppmerksomhet både fra Tim og Gareth, men er likevel noe bekymret (Foto: BBC)
Tim og Rachel har tydeligvis innledet et forhold, noe som ikke gleder Gareth i det hele tatt. Det opprører ham imidlertid vel så mye at han fremdeles føler seg tiltrukket av Rachel, selv om han på sin sjarmerende måte sier at hun er "sekunda vare".

Gareth finner trøst i selskap med data-nerden Simon. Simon kan nemlig snakke med stor autoritet om de fleste av Gareths interesser, som for eksempel Bruce Lee-filmer og go kart- og drag racing.

David Brents ord for dagen
"Hvis du har mistet både armer og bein, så si til deg selv: jeg lever i hvert fall. Men personlig ville jeg heller vært død. Ikke det at jeg sier at folk uten armer og bein skal avlives. Det er bare det at akkurat nå ville jeg helst vært uten armer og bein – jeg har nemlig begynt med yoga".

David opplever ellers en noe tung dag på kontoret når han oppdager at de ansatte kaller ham "Bluto", alternativt "Mr. Toad" (padda) når de går inn for å være spesielt vennlige. I tillegg får han en solid skrape av sjefen Neil. Davids ego kjemper en hard kamp for å overleve kvelden.

Om serien
BBC-serien "Kontoret" ble i år den overraskende vinneren av den prestisjetunge Golden Globe-prisen for beste tv-komedie. Og hovedrolleinnehaver og medskaper Ricky Gervais skapte historie i britisk fjernsynsunderholdning da han ble hedret som beste komedieskuespiller.

I serien står arbeidsplassen "kontoret" i sentrum - et sted mange av oss har førstehånds kjennskap til. Sladder intriger og en og annen dolk i kollegaens rygg for å karre seg opp og fram selv, er dagligdags, ikke sant? Gang dette med ti, krydre det med britisk humor på sitt beste, og du får en kostelig stund med sjefen og de ansatte i papirfirmaet Wernham Hoggs regionskontor i Slough.

I sesong 2 er kontoret i Slough slått sammen med avdelingen i Swindon, og dermed er det kommet noen nye personer inn i den staben.

Karakterene
David Brent (Ricky Gervais) liker å tro, helt feilaktig, at han er filosof på linje med Descartes, at han har et politisk korrekt syn og at han har en velutviklet sans for humor. Men Davids form for "practical jokes" misforstås lett og forårsaker ofte depresjoner hos dem det går ut over.

Gareth Keenan (Mackenzie Crook) forteller ustanselig hele kontoret at han er "teamleder". Hans selvhøytidelighet kjenner ingen grenser, og han har et utrolig eierskap til sin stiftemaskin og sin plass på kontorpulten. I tillegg er Gareth ganske naiv. Dette gjør at han ofte er gjenstand for de andres spøk, og det er grunnen til at kollegene holder ut med ham.

Tim Canterbury (Martin Freeman) er salgsrepresentant. Han synes jobben er meningsløs og at han er omgitt av middelmådighet. Tims intellekt overgår i stort monn det å selge papir, og den eneste tilfredsstillelsen jobben gir ham er å plage Gareth. Tim liker Dawn og ber henne ut av og til, bare for å bli ydmyket. Han har mer hell med seg hos Rachel.

Dawn Tinsley (Lucy Davis) sitter i resepsjonen, og finner seg i Davids forsøk på humor av ren plikt. Hun er forlovet med Lee, som arbeider i et varehus og er profesjonell neandertaler. Dawn drømmer om å illustrere barnebøker, og til tross for forlovelsen med Lee, eller kanskje nettopp derfor, flørter hun ofte med Tim.

Neil Godwin (Patrick Baladi) er Davids sjef. Han hadde tidligere samme jobb som David i Swindon, men etter sammenslåingen har han steget i gradene. Neil er profesjonell, hyggelig, morsom og populær. Han er dessuten en djevel til å danse. David forakter ham dypt og inderlig.

Rachel (Stacey Roca) tilhører "Swindon-gjengen", og har jobbet i firmaet i to år. Hun blir oppvartet både av Gareth og Tim, men foretrekker Tim som virker noenlunde normal og hyggelig.

Oliver (Howard Saddler) kommer også fra Swindon. Han er en utadvendt og hyggelig kar, som ikke lar Davids tøffe humor gå inn på seg. Den eneste som får ham ut av fatning, er Sheila som han deler pult med. Hun betror ham at hun føler seg erotisk tiltrukket av fargede menn.

Britisk situasjonskomedie fra BBC
Originaltittel: "The Office, sesong 2
I rollene: Ricky Gervais, Mackenzie Crook, Martin Freeman, Lucy Davis, Stacey Roca, Patrick Baladi, Howard Saddler
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83