Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. januar 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 12. januar kl 23.15
En vakker dag... (2)

Lillys opprør

Alenemoren Lilly Harper trives i jobben som husholderske hos familien Bedford. Spesielt har hun fått et godt forhold til seks år gamle John Morgan. Men hun står i fare for å miste jobben da hun deltar i rasedemonstrasjonene i den lille byen.
Urolighetene ble utløst av at en hvit bussjåfør ble frikjent for å ha forårsaket tre fargedes død. Forrest representerte de etterlatte etter ulykken og tapte saken i retten. Han føler seg brukt av borgerrettsbevegelsen, og da han oppdager at Lilly har deltatt i de ulovlige demonstrasjone, blir han rasende.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag 16.1 kl 23.40

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Lilly Harper (Regina Taylor) deltar i rasedemonstrasjoner.

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51