Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. september 2000 kl 20.30 Dykk i arkivet

Dykk i arkivet (ttv)


NRK1 onsdag 6. september kl 20.30
Dykk i arkivet (8:8)

Randi Bratteli runder av for denne gang

Torkjell Berulfsens siste gjest i denne serien er Randi Bratteli, journalist og forfatter. Hun fyller snart 76 år, og har mange minner om sin mann Trygve Bratteli, regjeringsmedlem og statsminister i Norge i årene mellom 1951 og 1981. Han døde i 1984.

Programmet åpner med en vals fra arkivet, en vals der Randi danser med sin mann. Randi Bratteli forteller for øvrig en morsom historie om en morgen Trygve var i ferd med å barbere seg. Telefonen ringer og en stemme sier: \"Det er Kongen, kan jeg få snakke med Bratteli?\" Fru Bratteli trodde det var en som tullet, og sa at mannen allerede var gått på kontoret. Neste morgen ringte Kongen igjen, og da fikk han snakke med Bratteli. Det var kong Olav som ville fortelle at Sonja og Harald skulle gifte seg.

Noen scener fra forestillingen \"Twigs\" med Wenche Foss er et ønske Randi Bratteli får oppfylt. Det samme er et gjenhør fra operaen i Hamburg, der Randi og Trygve Bratteli var til stede sammen. Det var sjelden å se Trygve Bratteli gråte, men da han hørte slavekoret fra \"Nebukadnesar\" av Verdi, hadde han tårer i øynene, minnes Randi.

Sommeren er på hell, akkurat som denne serien av \"Dykk i arkivet\", og programleder Berulfsen avrunder med å vise \"Sommertrall\" med Erik Bye fra 1967.

NRK1 onsdag kl 20.30

Bilde
Randi Bratteli har gode minner om sin mann Trygve. Programleder Torkjell Berulfsen finner fram godbiter fra arkivet. (NRK-foto: Ole Kaland)

Programleder Torkjell Berulfsen
Prosjektleder Grete Rypdal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)