Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. juli 2003 kl 19.55 Rundt neste sving

Ei ungdommelig bygd

Andreas Lunnan er i Kvikne vest i Tynset i kveldens program. (Foto: Erik Bull, NRK)
Andreas Lunnan er i Kvikne vest i Tynset i kveldens program. (Foto: Erik Bull, NRK)
På sin gule scooter er Andreas Lunnan kommet til Kvikne, bygda der veifarende i beste fall stanser for å sluke en kaffeskvett på ferden mellom Trøndelag og Østlandet. Det folk flest ikke vet, er at denne dalen vest i Tynset er i ferd med å etablere seg som et massivt IT-sentrum med en rekke unge aktører i spissen.

At Bjørnstjerne Bjørnson ble født her, på Bjørgan prestegård, har vel de fleste godt voksne fått med seg.

To entusiaster
Kristoffer Grøtli er en entusiastisk kviknedøling. Han var stor innen kombinertsporten og fikk en seier under Svenska Skidspelen i Falun i 1957. I Holmenkollen vant han omtrent alle kombinertrenn som var på den tiden.

I kveldens program viser han fram premiesamlingen sin når Andreas besøker ham på Kvikne hvor han i dag er gårdbruker. Grøtli har siden 1948 vært med i dansebandet Kvikne-gutta - hvor han fortsatt spiller!

En annen entusiast er Danny Cothren som har omskolert seg fra amerikansk barkeeper til idérik norsk håndverker.


Om serien
For tredje sommer på rad tanker Andreas Lunnan opp sin gule scooter for å finne ut hva som skjuler seg bak tusenvis av svinger i distrikts-Norge. Denne gangen legger han ut på en ekspedisjon langs 62. breddegrad med ett program fra Oppland, to fra Romsdalen og tre fra Hedmark.

- Også i år kan jeg garantere møter med en rekke spennende personer som ser lyst på livet og trives i hverdag og fest, sier en reisefebril programleder. - Vi satser på å formidle den atmosfæren som råder ved utgangen av neste sving, og regner med å kunne servere kjærkomne porsjoner med sommerhumør, sier Andreas Lunnan.

Egenproduksjon ved Program Riks
Prosjektleder: Jan Ottar Bjørklund
Presse: Erik Bull, 73 88 16 61/mob 99599760