Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. april 2006 kl 20.20 Tore på sporet

Leter etter gresk far

Renate og Tore reiser til Hellas sammen, på jakt etter Renates biologiske far. (Foto: Geir Egil Skog)
Renate og Tore reiser til Hellas sammen, på jakt etter Renates biologiske far. (Foto: Geir Egil Skog)
Renate Kristoffersen (37) fra Rena har vokst opp uten sin biologiske far. Hun kjenner navnet hans og nasjonaliteten, men har ikke klart å spore ham opp. Derfor ber hun Tore Strømøy om hjelp til å finne ham i Hellas.

For 38 år siden møtte Renates mor en ung greker i Oslo. De hadde et kort forhold, og da moren oppdaget at hun var gravid, ønsket grekeren å gifte seg med henne og ta henne med tilbake til Hellas. Da Renates besteforeldre hørte det, fikk moren beskjed om å komme hjem til Nord-Norge.

Renate har aldri møtt faren sin, men har lett etter ham siden hun var 15-16 år. Sammen med halvsøsteren Monica setter hun sin lit til at Tore Strømøy kan spore opp den ukjente faren. Med navnet hans og mulig bosted i bagasjen setter de derfor kursen mot Hellas.

Gjensynet
I kveld blir det gjensyn med AnWei Grini Jensen som i 1997 reiste til Kina for å sette et punktum for barndommens mareritt.

AnWei tilbrakte sine første leveår i Kina, i en japansk konsentrasjonsleir sammen med moren sin, etter at faren ble skutt. Sammen med Tore Strømøy tok hun turen tilbake. Hvordan har det gått med AnWei i ettertid? I studio hos Tore Strømøy får vi svaret.

Møter fjernadoptivbarn
John Kristensen fra Svelvik er multihandikappet og enkemann. Sammen med sin avdøde kone, Elisabeth, fjernadopterte han i 1985 Gloria fra Zimbabwe. Gloria har vokst opp i en SOS Barneby, og ekteparet har bidratt til å gi den foreldreløse jenta, og flere andre barn, skolegang og muligheten til å leve et godt liv.

I kveld kommer Gloria til Norge for å møte sin "pappa" John Kristensen. Den unge jenta er et musikktalent, og i studio fremfører hun en sang for Kristensen.

Om serien
Tore på sporet er blitt en institusjon på linje med Frelsesarmeen og Røde Kors når det gjelder etterlysningstjeneste. Programmet feirer i år 10-årsjubileum, og siden starten har programleder Tore Strømøy reist verden rundt mange ganger sammen med mennesker som har et sterkt ønske og behov for å finne tilbake til sine røtter og finne igjen forsvunne familiemedlemmer.

Tusenvis av nordmenn har kontaktet redaksjonen for å få hjelp. Hver eneste dag i 10 år har redaksjonen mottatt brev, e-post og telefoner fra seere som trenger hjelp til å spore opp slekt og venner. Dette har resultert i ti, nye programmer, hvor du får være med på nye sterke og gripende møter mellom mennesker som endelig får på plass viktige brikker i livet sitt.

I tillegg til de nye, spennende sakene, får vi også et gjensyn med mennesker som har vært med i de tidligere programmene. Da får du vite hvordan det egentlig gikk, etter at Tore brakte dem sammen på tv.

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK Program riks (2006)
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,LENKER
  • Hjemmeside