Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. april 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 27. april kl 23.15
En vakker dag... (17)

Raseprotestene trappes opp

De svartes protester mot raseskillet fortsetter i den vesle sørstatsbyen Bryland. Advokat Forrest Bedford slites mellom plikten til å håndheve raseskilleloven og sin egen samvittighet.
De fargedes boikott av byens varehus fører til en bitter konflikt som koster mange arbeidsplasser. Eieren bestemmer seg nemlig for å selge forretningen framfor å tillate de svarte å spise i kafeen slik de forlanger.
Opprøret mot varehuset blir ledet av den kompromissløse pastor Henry. Forrest bønnfaller ham om å slutte med de ulovlige aksjonene og heller arbeide for en endring av loven, men pastoren avviser ham og hevder at det ikke nytter å vente på at de hvite politikerne skal forandre mening. Til Forrests fortvilelse ser dermed arrestasjonene og rettsavhørene bare ut til å fortsette.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.

NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51