Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 25. august 2009 kl 19.30 Uti vår hage 2

Ny hagefest

Gjensyn med Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen ( Foto: Fire Øyne)
Gjensyn med Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen ( Foto: Fire Øyne)
I "Uti vår hage 2" dreier det seg fremdeles lite om hagearbeid, men desto mer om hva de tre komikerne finner på når de tar utgangspunkt i ulike fakta om samfunnsproblemer i Norge.

Humortrioen har fått fritt spillerom når de har laget "Uti vår hage 2". Serien består av sju utilregnelige og humoristiske novellefilmer som baserer seg på like mange fakta om norske samfunnsproblemer. Temaene er alt fra kulturkollisjon, ekshibisjonisme, overtro, by versus land, klimaendring, avmakt og ekstremisme.

Novellefilmene er inspirert av diverse kjente filmer og filmgenre, og trioen leker seg med klisjeer og stereotyper.

Publikum vil raskt se at de filmatiske forbildene er hentet fra et bredt spekter. Alt fra det historiske dramaet "Der Untergang" via klassikeren "Easy Rider" til romantiske komedier som "Mars og Venus" er smakebitet på de ulike inspirasjonskildene.

Om første episode: Söta Bror Söta Syster
Stadig flere nordmenn gifter seg med innvandrere, men tall fra Statistisk sentralbyrå viser også at flerkulturelle ekteskap oppløses dobbelt så ofte som ekteskap hvor begge er etnisk norske.

Med utgangspunkt i dette faktum har komikertioen laget novellefilmen "Söta Bror Söta Syster" som er inspirert av den romantisk komedien "Mars og Venus". Samfunnsproblemet de behandler er kulturkollisjon - mellom svensker og nordmenn.

Even lever i et stabilt forhold med Thomas og deres to adopterte barn, men Evens liv blir snudd opp ned da en norsk-pakistansk terrorcelle sørger for at en vakker svensk skuespillerinne forelsker seg i ham.

Mens Thomas prøver å drive den homofile legningen ut av seg, planlegger terrorcellen å sprenge bomber i Oslo midt under arrangementet "Innvandrerfri dag i Sentrum".

Sendt tidligere.


Novellefilmserie
NRK Underholdning
Manus: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen.
Prosjektleder: Eirik Sandberg Ingstad
Prosjektsjef: Charlo HalvorsenTV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no