Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. juni 2013 kl 19.45 Kinas mat

Grønn bølge i Kina


Å dyrke egne grønnsaker er den nye storbytrenden i Kina. På et flere kilometer stort område kan vanlige Peking-borgere leie en kolonihagelapp.

Det hersker fred og to ute på farmen, der programleder Fredrik Önnevall møter familien Gao. De har slått seg på den nye bølgen og dyrker blant annet kinakål.

Det er en grønnsak som har ufortjent dårlig rykte i vår del av verden, men som lenge har vært en av Kinas viktigste grønnsaker.

Kinakål som kunst
Kinakål er til og med opphøyd til kunst. Fotografen Ju Duoqi har blitt berømt langt utenfor Kinas grenser etter at hun begynte å forvandle den grønnsaken til underskjønne kvinner.

Om serien
Programleder Fredrik Önnevall tar oss på kryss og tvers i Kina for å finne den beste maten, de mest spesielle stedene og de mest spennende skjebnene. I hver episode er det én matingrediens som står i fokus.

Seriens hjemmeside og oppskrifter finner du her: Kinas mat

Svensk matserie i 8 deler (sesong 2)
Originaltittel: Kinas mat
Produksjon: SVT/Norvisjonen (2012)
Programleder: Fredrik Önnevall
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Kinas mat