Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. september 2007 kl 19.55 Kos og kaos

Moral og verdier

Klaus Sonstad snakker om moral og verdier i kveld. (Foto: Rubicon)
Klaus Sonstad snakker om moral og verdier i kveld. (Foto: Rubicon)
Hvordan få barn til selv å finne ut hva som er rett og galt?

En ting er å lære barn forskjell på rett og galt. Men å få barn til å gjøre det riktige ut i fra en indre følelse av hva som er rett og galt, og ikke av frykt for straff, er den virkelige utfordringen.

"Kos og kaos" følger en mormonfamilie som setter familieverdier over alt. Vi tester også ulike moralske dilemmaer på fire 10-åringer, og barnepsykolog Magne Raundalen snakker om det viktigste i barneoppdragelsen, nemlig empati.

Gjest i kveldens program er trebarnsmor Vera Micaelsen. Hun er opptatt av at vi må åpne hodene våre og ikke lukke dem.


Om serien
Klaus Sonstad er klar med seks nye programmer om barn for voksne – og med ny og bedre sendetid. I denne runden tar han opp temaer som humor, døden, god fritid, moral og verdier, språk og kommunikasjon og barn og kjønn.

Gjester i løpet av serien er forfatteren Anne Karin Elstad, finansminister Kristin Halvorsen, Vera Micaelsen, Terje Formoe og mor og sønn: Karin og Jens Stoltenberg.

Klaus Sonstad, kjent som Odin i "Are og Odin", har i tillegg til sin radiokarriere bakgrunn som avisjournalist. De siste årene har han hatt en spalte i Adresseavisen, hvor han har skrevet om foreldre og barn.

Gode seertall
"Kos og kaos" ble en suksess i første sesong: I januar og februar i år var gjennomnsnittlige seertall 375 000, med en topp på 427 000 5. februar. Den gangen gikk programserien mandager kl 22.30.

I andre sesong møter vi Klaus Sonstad tirsdager og tidligere på kvelden, rundt kl 20.00. Kanskje enda flere får glede av programmene?


Kos og kaos, sesong 2
Produsert av Rubicon TV AS
Produsent: Birgitte Bruusgaard
Programleder: Klaus Sonstad
Kontaktperson: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no