Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. september 2002 kl 22.30 OJ - alt for Norge

Tilbake til nasjonalånden!

Otto Jespersen er tilbake på NRK1 denne gangen med en ny figur som han har kalt bonden Duggurd. (NRK-foto: Ole Kaland)
Otto Jespersen er tilbake på NRK1 denne gangen med en ny figur som han har kalt bonden Duggurd. (NRK-foto: Ole Kaland)
Otto Jespersen har med sin nye programserie ”OJ - alt for Norge” satt seg som mål å gjenreise Norges nasjonalånd. I seks deler skal han ta for seg ulike aspekter ved landet vårt på sin sedvanlige selvgode måte. OJ er blant annet ute etter å knuse kritikken mot Helse- og Fattig-Norge.

- Det blir en patriotisk serie, som skal ta for seg det å elske og ære fedrelandet, sier hovedpersonen. Men selv om det blir ”alvorlige” temaer i OJs nye serie, slipper han også fram velkjente figurer. I tillegg til satanisten Barron Blod og den alltid like optimistiske Birger, har OJ noen nye figurer på lur. Det er blant andre bonden Duggurd, en norsk småbruker som får postordrebrud fra Murmansk levert på døren, snakker med hesten sin og pisser på blikkboks!

Også Tårnfrid vurderer å gjøre comeback ettersom det ble ramaskrik da OJ bestemte seg for å nekte henne mer sendetid. - Det er nærmest blitt et folkekrav at hun skal være på skjermen, så du kan si vi er i dialog med henne, sier prosjektleder Stina Greaker.

Hodebry og mimring
Mye sendetid får i all fall Barron Blod denne høsten, og seerne får bli kjent med nye elementer i livet hans. Det har seg nemlig slik at baronen har en sønn, Fenris på ni år. Fenris er veldig lei av faren som prøver å oppdra ham i god satanistisk tro, noe som blant annet innebærer at han stadig må kle seg i satanistiske drakter. Baronen er ikke helt stø i læren sin, men han støtter seg til Loke som er sjefsideologen hans.

Bandet til Barron Blod skaper imidlertid hodebry for ham, ettersom det ikke går så veldig bra og de sliter med å få spillejobber.

- Barron Blod venter på bandets gjennombrudd, og han lurer på hva han kan gjøre for å skape blest om gruppa. Nå vurderer han nye inngrep på kroppen sin for at karrieren skal skyte fart, sier Greaker.

Også for Birger er det nye ting i gjære. Han har funnet farens gamle fotoalbum, og dermed er mimringen i gang.

NRK Underholdning
Egenprodusert humorserie
Programleder: Otto Jespersen
Prosjektleder: Stina Greaker, 23 04 74 96
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10