Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. oktober 2002 kl 22.30 Lydverket

Minimalisme og overdrivelse

Sigur Rós (Kjartan
Sigur Rós (Kjartan "Kjarri" Sveinsson og Orri Páll Dýrason) spilte inn den nye platen sin i en gammel svømmehall. (Foto: NRK)
Bergenske Ralph Myerz & The Jack Herren Band elsker KISS og pyro, og selv om de spiller elektronisk musikk, er det pyroeffekter for alle penga når de entrer scenen. Islandske Sigur Rós holder en langt lavere profil med sitt kommende utitulerte album med låter helt uten navn. Møt dem begge i ukens ”Lydverket”.

Lørdag 19. oktober skal myteomspunnede Sigur Rós spille for et utsolgt Betong i Oslo. De som har klart å sikre seg billetter, kan se frem til en kveld med det islandske bandets helt unike musikk hvor stemninger og deres eget merkelige språk står i sentrum.

Sigur Rós kom med et mesterverk av en plate da ”Ágætis Byrjun” ble sluppet høsten 2000. Den inneholdt titler som ”Svefn-g-englar”, som på norsk betyr ”gå i søvne”, og “ny batterí” eller ”nye batterier”.

I slutten av denne måneden kommer bandet med oppfølgeren som ikke har noen tittel. Det har heller ikke sangene. Det finnes heller ikke tekster og ingen kommer til å bli kreditert på plateomslaget. ”Lydverket” har snakket med Sigur Rós om hvorfor de er så minimalistiske, og vi får smakebiter fra konserten.

Raketter på scenen
Bergenske Ralph Myerz & The Jack Herren Band har forøvrig lite til overs for minimalisme, i alle fall på scenen! Bandet satser nemlig på å gjøre elektronika-musikk publikumsvennlig live. Og det gjør de på skikkelig KISS-vis. På scenen sender de opp raketter, fyrer opp flammer og bader publikum i gnistregn. Vår bergensreporter Totto Mjelde har sprengt pyro sammen med Ralph Myers & co i naturskjønne omgivelser, med sin egen fascinasjon for KISS og flammer trygt plassert i bakhodet.

Melody Club
Kent er omsider i gang med sin etterlengtede norgesturne. Med seg som oppvarmere har de mindre kjente Melody Club, et band som ”Lydverket”s programleder Siri Høstmælingen syns er den aller beste grunnen til å dra på en av Kent-konsertene. Hun har nemlig sett synthpop/rockerne live! ”Lydverket” har i kveld tenkt å finne mer ut av hvem og hva Melody Club er.

Ukens ”Lydverket” inneholder også som vanlig Lydrådet. Rådets medlemmer, Kristin Winsents og Håkon Moslet har valgt seg ut ett album hver som de synes fortjener platekjøpernes hele og fulle oppmerksomhet den kommende tiden. Vi kan røpe såpass at det står mellom hardcore og noe langt mer dansbart.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10