Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 6. april 2004 kl 20.05 Kylie Kwongs kjøkken: Matens vidunderlige gleder

Kunsten å lage mat

Kylie Kwong står for maten under åpningen av en kunstutstilling (Foto: ABC)
Kylie Kwong står for maten under åpningen av en kunstutstilling (Foto: ABC)
Før hun bestemte seg for å bli kokk, studerte Kylie Kwong kunst. Men det å lage mat er jo en kunst i seg selv, så kunstner ble hun likevel.

Kylie tilbereder i kveld mat under åpningen av en kunstutstilling. Det får henne til å tenke over sitt eget yrke, og hvordan hun selv bruker kunst som inspirasjon.

Sofistikert og lett
I kveld er det cocktailparty, og Kylie lager elegante småretter og fingermat: Dekadent salat på gåseleverpostei, hummer og bløtkokte ande-egg, japansk aubergine med hvitløk, olivenolje og tomater og lekre sandwich med kylling er noe av det hun kan friste med.

Om serien
Finn fram woken, ta et godt tak i spisepinnene og bli inspirert av en av Australias mest populære unge kokker – Kylie Kwong. Hun lager kinesisk mat som du aldri har sett det før og gir deg ideer til moderne, sunn og fantastisk mat hun har laget siden hun var fem år gammel.

Født inn i en av Australias eldste kinesiske familier har Kylie kinesisk kokekunst i blodet. Hun kombinerer tradisjonelle familieoppskrifter med de nyeste ideene hun har lært gjennom en suksessfylt karriere. Resultatet er en spennende blanding av øst og vest.

Historien bak suksessen
Denne serien forteller også Kylies livshistorie og om oppveksten som australskfødt kineser. Vi får innblikk i barneårene da hun lærte kinesisk kokekunst av sin mor, og veien fra kokkelærling til ettertraktet kjøkkensjef. I dag driver hun sin egen restaurant i Sydney, "Billy Kwong".

Oppskrifter til hver episode vil etter hvert bli lagt ut på www.nrk.no/mat

Australsk matprogram
Originaltittel: Kylie Kwong: Cooking with Heart and Soul, episode 6: Mushrooms
Programleder: Kylie Kwong
Prosjektleder: Britt Holm
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97


LENKER
  • www.nrk.no/mat