Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. mars 2005 kl 19.30 Våre små englebarn

Fallen engel på tre

Englebarn, finns de? Du møter dem i en britisk serie om barneoppdragelse på mandagskveldene i NRK1. (Foto: BBC)
Englebarn, finns de? Du møter dem i en britisk serie om barneoppdragelse på mandagskveldene i NRK1. (Foto: BBC)
I den engelske serien om våre små englebarn skal vi til familien Norris i Dorchester. De har store vanskeligheter med eldstedatteren Katie på tre år.

Sam Norris, hjemmeværende mor, og hennes mann Tim nærmest roper på hjelp. De klarer ikke å styre treåringen Katies stadige raseriutbrudd. Hun har nemlig en yngre rival, den to år gamle søsteren Amy. Utbruddene gjelder nærmest alt mulig, fra å påkalle foreldrenes oppmerksomhet til leketøy, godter, klær eller småting som en hårspenne.

Foreldreguide
Med barnepsykologen Tanya Byrons hjelp kommer det fortvilte foreldreparet langsomt på rett kurs igjen. Som ofte ellers viser det seg at det er foreldrene som i stor grad framskynder problemene heller enn å løse dem.

Slaver
Mor Sam og far Tim er blitt slaver for Katies opptrinn og luner. Marerittet har gitt seg utslag i at de er begynt å kle de to jentene nøyaktig likt året rundt, kjøpe nøyaktig de samme lekene, kosedyrene osv. – alt sammen for å eliminere de daglige konfrontasjonene.

Nattens dronning
Om natten bare fortsetter marerittet. Heller ikke da er det ro å få for Sam og Tim. Opp til seks ganger om natten hender det at foreldrene hører bråk fra pikeværelset. Foreldreparet sier de ikke kan huske en natt med sammenhengende søvn de to siste årene.

Mer om serien
I den britiske serien om "englebarn" går barnepsykologen Tanya Byron løs på en del vanskeligheter som foreldre har med småbarn. I fire programmer møter vi virkelige familier med virkelig uskikkelige barn, og med litt hjelp og noen råd kan vi vente oss merkbare endringer i deres (obs! også foreldrenes) oppførsel.

Hvert av de fire programmene er viet en engelsk småbarnsfamilie. Konstellasjonene og problemene varierer og er vidt forskjellige hos familiene Barton, Christie, Norris og Soilleux.

Britisk dokumentarserie i fire deler (2003)
Originaltittel: Little Angels
Produsert av: BBC Production
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer