Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. september 2001 kl 19.55 Beat for beat - tone for tone

Starter med moromennesker

. Asgeir Borgemoen og Mari Tefre er på samme lag. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)
. Asgeir Borgemoen og Mari Tefre er på samme lag. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)
I kveld er Ivar Dyrhaug tilbake med en ny sesong av ”Beat for beat – tone for tone”, og deltakerne har han valgt ut blant kjente navn fra barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Asgeir Borgemoen, Mari Tefre, Jan Erik Larssen og Stine Buer skal kjempe om poengene i sesongpremieren.

Asgeir Borgemoen er mest kjent for sitt røde hår og barnetekke. Nå har han gjort seg ferdig med barne-TV suksessen ”Fritt fram” og påfølgende CD-lansering, og i kveld er det musikk som gjelder. Mari Tefre spilte hovedrollen som Barbara i ungdomsserien ”Egil og Barbara” der Egil med god hjelp fra regissøren, tilslutt oppnådde giftermål med Barbara. Etter den tid har også Mari vært programleder i ”Etter skoletid”.

På motstanderlaget befinner Jan Erik Larssen og Stine Buer seg. De har vært sammen før, som programledere i ”Go`Elg”. Nå driver de med underholdning på hver sin kant. Larssen har fått sitt eget bilprogram ”Autofil”, mens Buer holder på å lage et program om prinsesse Märtha Louise i anledning hennes 30-årsdag 22. september.

Gode musikere
- Dette er virkelig underholdning, og et fantastisk morsomt program, sier programleder Ivar Dyhaug som kan ta fatt på det han tror blir den beste sesongen så langt med ”Beat for beat”.

Dyrhaug har hatt stor suksess med ”Beat for beat” i de fleste aldersgrupper, og mye skyldes musikerne han har med seg.

- Kvaliteten på norske musikere er undervurdert. De er utrolig teknisk dyktige, og det ligger et enormt potensiale her som man kan ta tak i. En ting er å spille en ny låt for første gang alene, noe annet er å spille en ny låt sammen med et helt band for første gang. Det at våre musikere får det så bra til, sier noe om standarden på musikerne her i landet, sier Dyrhaug, som kan skilte med mange spennende deltakere i musikk-konkurransen denne høsten. Totalt er det satt opp 14 program.

- Det blir alt fra proffe sangere som Karoline Krüger, Anita Skorgan, Tor Endresen og Wenche Myhre, via moromenn som, foruten kveldens deltakere Jan Erik Larssen og Asgeir Borgemoen, Åsleik Engmark og brødrene Ylvis, til ukjente sangere som for eksempel Linda Kvam. Hun er en skikkelig rock’n roll dame – en norsk Janis Joplin, avslører programlederen.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikk-konkurranse
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Axel Hveding, 23 04 91 12
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Asgeir Borgemoen og Mari Tefre er på samme lag. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)
2. Stine Buer og Jan Erik Larssen er på lag sammen. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)
3. Asgeir Borgemoen, Mari Tefre, Ivar Dyrhaug, Stine Buer og Jan Erik Larssen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)