Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. januar 2003 kl 20.15 Godt musikkår 2003

For full musikk i Olavshallen

Programleder Dan Børge Akerø (Foto: Morten Krogh/Se og Hør)
Programleder Dan Børge Akerø (Foto: Morten Krogh/Se og Hør)
For 5. gang presenterer Norsk Kulturskoleråd og NRK1 ”Godt Musikkår”. Konserten sendes fra Olavshallen i Trondheim, og ledes nok en gang av Dan Børge Akerø. Denne gangen får han Wenche Foss som medprogramleder!

”Godt Musikkår” er et viktig utstillingsvindu for kulturskolene i Norge. Her møter du morgendagens stjerner, dyktige talenter, glade amatører og profesjonelle aktører i en god og familievennlig blanding. Programmet har slått meget godt an, og foruten ”grunnstammen” – Norsk Kulturskoleorkester som er sammensatt av talentfulle ungdommer fra hele landet under ledelse av Stephan Barratt-Due - har ”Godt musikkår” tidligere hatt med kjente og kjære navn som Vladimir Ashkenazy, Lill Lindfors, Christer Sjögren, Arve Tellefsen og Per Aabel.

Det startet som en ren nyttårskonsert, men er etter hvert utvidet til også å omfatte andre uttrykk, som dans, visuelle kunstfag og nysirkus. Det er en utvikling som har skjedd parallelt med overgangen fra musikk- til kulturskole.

Blant de medvirkende i år er Mia Gundersen, mens Wenche Foss debuterer som programleder, for å nevne noe.

Tre priser
Det deles ut tre priser under ”Godt musikkår”: en ”Barnas hederspris” til en som har gjort et stort arbeid for kulturskolen langt utover det som kan forventes, en ”Talentpris” på kr. 50 000 til unge og glitrende talenter og – ikke minst - en pris til ”Årets kulturskolekommune.” Denne prisen tilfaller en kommune som har gjort mye for kulturskolen sin i året som har gått.

Produsert for NRK1 av Program RIKS, Trondheim
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Henning Skjæret (henning.skjaret@nrk.no)
Pressekontakt: Erik Bull tlf 73 88 16 61