Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. mai 2005 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Knagmøbler og bergensk fiskesuppe

Kjell Fuglehaug, Stine Woxman, Siren Knag og Frode Aga (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Kjell Fuglehaug, Stine Woxman, Siren Knag og Frode Aga (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Denne gangen skal Kjell Fuglehaug og Stine Woxman på skattejakt i kjelleren til Siren Knag i Bergen. Hun er enke etter Finn Knag som var sønnesønn til grunnleggeren av Knag Møbelverksted i Bergen – Chr. Severin Knag.

Det er en velfylt og interessant kjeller programmet kan by på, ifølge programlederen Kjell Fuglehaug. De fant blant annet store mengder gamle arbeidstegninger av Knagmøbler som er laget opp gjennom årene, i tillegg til flere "flak" med ferdig arbeid beregnet til bruk på møblene. De fant også flere ting som var laget på møbelverkstedet samt andre gamle gjenstander som var stuet vekk.

Siden programmet kommer fra Bergen, skal reisekokk Frode Aga lage bergensk fiskesuppe basert på ferske råvarer fra Fisketorget, og med Siren Knags spesielle vri på suppen.

Auksjon
Seerne inviteres til å by på en gammel torader og et gammelt trekkspill som ble funnet i kjelleren hos Knag. Nærmere informasjon om auksjonen fins på NRK Tekst TV, side 528.

Om serien
I åtte programmer utover våren skal programleder Kjell Fuglehaug og skraphandler Stine Woxman ta seg inn på loft, i kjellere, låver, uthus og stabbur rundt omkring i landet. De jakter etter antikviteter og andre interessante ting som er blitt stuet vekk på grunn av plassmangel eller av andre årsaker. Reisekokken Frode Aga følger med på lasset.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Hordaland
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 59
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.