Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. april 2001 kl 19.55 Forviklingar

Forviklingar (t)


NRK1 lørdag 28. april kl 19.55
Forviklingar (2:24)

Intime betroelser

Søstrene Jessica og Mary møtes til en fortrolig lunsjavtale og forteller hverandre sine hemmeligheter i kveldens episode av \"Forviklingar\". Mary avslører problemene med ektemannen Burts impotens, mens Jessica forteller at hun har vært utro.

Imens blir Jessicas skjørtejeger av en ektemann, Chester, utsatt for kraftig press av sin sekretær og elskerinne gjennom mange år, Claire. Hun forlanger at han skal skille seg fra Jessica og vil dessuten ha lønnspålegg, leilighet og luksusgaver.

Når Mary kommer hjem, tar hun sønnen Jodie på fersken mens han prøver klærne hennes. Han betror henne at hans høyeste ønske er å få gjennomført en kjønnsskifteoperasjon.

Kveldens episode kulminerer i et middagsselskap der familiene Tate og Campbell er samlet. Her dukker Burts ukjente sønn fra et tidligere ekteskap opp - og særlig Jessica og datteren Corinne får sitt livs sjokk når de ser hvem han er...

Om serien
Snart 20 år er gått siden \"Forviklingar\" (Soap) rullet over norske tv-skjermer. Nå vises den elleville såpesatiren igjen på NRK1. Serien var meget kontroversiell i USA på grunn av sin uærbødige behandling av temaer som sex, homofili, kristendom og rasefordommer. Samtidig hadde den en stor og trofast seerskare, og i dag har den status som en klassiker innen komediesjangeren.

I sentrum for de usannsynlige forviklingene står familiene Tate og Campbell, som begge består av en gjeng mildt sagt eksentriske personligheter. Overhodet i den velstående Tate- familien er Chester, som er notorisk utro mot sin skrullete kone Jessica. De har tre barn: den sexfikserte Corinne, den mer tilbakeholdne Eunice og den nebbete 14-åringen Billy. Til husholdningen hører også den respektløse og allvitende tjeneren Benson og Jessicas senile far, som bare kalles for Majoren. Han har ikke fått med seg at den andre verdenskrigen er slutt og utkjemper stadig tapre slag.

På den andre siden av byen bor Mary Dallas Campbell, Jessicas yngre søster. Mary er gift med lønnsslaven Burt Campbell, som har et meget anstrengt forhold til sine to sønner - Danny, som er involvert i mafiaen, og Jodie, som er homofil.

NRK1 lørdag kl 19.55
Tidligere sendt 1. juli - 30. september 1981

Amerikansk komiserie
Originaltittel: Soap
Introduksjon: Harald Mæle
I rollene bl.a.: Katherine Helmond, Robert Mandan, Cathryn Damon, Richard Mulligan og Robert Guillaume
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Burt (Richard Mulligan) sliter med manglende potens og får et nytt problem i fanget når en sønn fra første ekteskap dukker opp.