Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 30. juni 2009 kl 22.30 Livvaktene

Jasmina og ekstremistbanden

Jasmina (Cecilie Stenspil) og Jonas (André Babikian) er sentrale i kveldens andre episode av
Jasmina (Cecilie Stenspil) og Jonas (André Babikian) er sentrale i kveldens andre episode av "Livvaktene".
Jasmina El Murad er utpekt av PET (politiets etterretningstjeneste) som den danske kulturminister Waffa Larsens spesielle livvakt, og hun gjør en patent jobb. Men nå har en muslimsk ekstremistgruppe fattet interesse for henne.

For den sentrale ledelsen av PET blir det tydelig at Jasmina står på en dødsliste over frafalne muslimer som skal likvideres. Selv kjenner ikke hovedpersonen i dramaet til trusselen, og hun fortsetter sikringsarbeidet omkring kulturminister Waffa Larsen.

Hva Jasmina heller ikke vet, er at PET nå har voktere ute for å overvåke også hennes bevegelser. Men dyktig som hun er, slår hun en natt kloa i en av dem.

Sterkere lut
Jasmina er likevel fortsatt uvitende om hva som foregår, og PET må ty til sterkere lut i kampen mot ekstremistene. Ledelsen tar Jasminas makker Jonas ut av jobben – offisielt heter det at han har fått sparken – og plasserer ham i en undercover-jobb i bydelen Lyngby. Dette fordi det er her PETs sporhunder har fått ferten av banden.

Jonas er fra før av utdannet jegersoldat og antakelig den tøffeste av de tre livvaktene vi følger i den danske serien "Livvaktene". Likevel, situasjonen blir prekær. Og for livvaktene peker den mot en tragedie i egne rekker.

Om serien
"Livvaktene" er en nyskapende dansk spenningsserie om tre unge livvakter som setter livet på spill i demokratiets tjeneste. Det er Jasmina, annengenerasjons innvandrer, det er jegersoldaten og don juan’en Jonas samt odelsgutten Rasmus.

I tillegg til livvakt-aspirantene Jonas Goldschmidt, Jasmina El Murad og Rasmus Poulsen teller gruppen i det danske politiets etterretningstjeneste også kriminalinspektør Leon Hartvig, politimester Benedikte Tønnesen, overassistent Diana Pedersen, gruppeleder Kurt Birk (Lille-Kurt), visekriminalkommisær Kurt Henriksen (Store-Kurt) og rettspsykiater Jørgen Boas.

Serien er skapt av Mai Brostrøm og Peter Thorsboe som også sto bak krimserien "Ørnen", tidligere sendt i NRK. De to startet samarbeidet med den danske serien "Rejseholdet".
Forfatterparet tiltrakk seg ikke bare dansk og nordisk oppmerksomhet, men i høy grad også internasjonal oppmerksomhet da begge de sistnevnte seriene ble hedret med hver sin International Emmy Award.

Serien er sendt tidligere.

Dansk spenningsserie i ti deler (2008)
Originaltittel: Livvagterne
Produsent: Danmarks Radio TV Drama
I rollene: André Babikian (livvakt Jonas Goldschmidt), Thomas W. Gabrielsson (kriminalinspektør Leon Hartvig), Ditte Gråbøl (overassistent Diana Pedersen), Ellen Hillingsø (politimester Benedikte Tønnesen), Tommy Kenter (rettspsykiater Jørgen Boas), Cecilie Stenspil (livvakt Jasmina El Murad), Søren Vejby (livvakt Rasmus Poulsen) m.fl.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer