Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 24. november 2003 kl 20.30 Hotellet

Bryllup på hotellet

Maria (Anne-Grethe Bjarup Riis) skal på kurs og overnatte. Adam (Martin Hestbæk) liker ikke tanken på at hun ikke kommer hjem om natten (Foto: Lars Høgsted DR/TV2)
Maria (Anne-Grethe Bjarup Riis) skal på kurs og overnatte. Adam (Martin Hestbæk) liker ikke tanken på at hun ikke kommer hjem om natten (Foto: Lars Høgsted DR/TV2)
Amors piler har slått til blant kjeler og dekketøy på Hotell Faber. Kjøkkensjefen Lasse og servitøren Anette skal gifte seg – i all hemmelighet, tror de. Men Nikolaj har sett dem, iført sine fineste klær, på vei til Rådhuset. Nikolaj bestemmer seg for å stenge baren og arrangere et surpriseparty for de nygifte.

To som allerede har vært gift en stund, Maria og Adam Faber, har sitt å stri med. Maria skal på kurs, og Adam holder ikke ut tanken på at hun ikke kommer hjem om natten.

Adams mor, Alice, er sur og lei seg og klager på alt og alle. Julie Faber forlater både mor og brødre, og drar til Indonesia for å være med i en film.

En gjest dukker også på hotellet, en nydelig dame som gjør stort inntrykk på vaktmesteren John Christian Lundbye.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice, og hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noe truer det eller familien Faber.

Medvirkende;
Alice Faber: Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
Anette Bak: Sarah Boberg
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jimmy Larsen: Søren Byder
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk: Søren Spanning
Said: Samy Andersen

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83