Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 8. oktober 2008 kl 21.25 Nils og Ronny på vannvogna - en reise i blåkorsland

Oppdagelsesferd i Blå Kors sin verden

Nils og Ronny på vannvogna - en reise i blåkorsland: Nils og Ronny tester ut mentorordningen til Blåkors ved å ta med alkoholiker og tidligere ambulansesjåfør Jan Helge på Lyngåsbanen for en omgang med heftig rallykjøring. (Foto: NRK)
Nils og Ronny på vannvogna - en reise i blåkorsland: Nils og Ronny tester ut mentorordningen til Blåkors ved å ta med alkoholiker og tidligere ambulansesjåfør Jan Helge på Lyngåsbanen for en omgang med heftig rallykjøring. (Foto: NRK)
Inntektene til året TV-aksjon på NRK går til Blå Kors. To søndager framover følger vi Nils og Ronny på reise i Blå Kors-landet, på tur i den 30 år gamle Jaguaren til Nils sin mor. Vi blir med når Nils og Ronny møter mennesker i vanskelige situasjoner - møter som ofte er sterke og gripende, men alltid med humor og varme.

Ved hjelp av Nils og Ronnys særegne blanding av det humoristiske og det alvorlige får vi se et nyansert bilde av organisasjonen Blå Kors, og vi skal se at organisasjonen ikke bare er et sted der alkoholikere kan tørke opp etter en tung runde med fyll.

Mentor Nils
Nils får prøve seg som mentor i Blå Kors, hvor tanken er at de som sliter kan bli med en mentor ut i naturen, på kino eller på andre liknende, berikende opplevelser. Nils har tidligere hatt en kort og dramatisk karriere som rallysjåfør. Med tanke på at han knapt tør å sitte på med seg selv, kan man bare forestille seg hvor "berikende" det er for ambulansesjåfør og alkoholiker Jan Helge å bli spent fast i en rallybil på Lyngåsbanen med Nils bak rattet.

Professor i rus
Hvilke forventninger har vi til alkohol og hva er egentlig meningen med den? Svaret kommer i kveldens program. Norges fremste "rusprofessor", Sverre Nesvåg, gir tankevekkende innspill om hvordan "skikkelige folk" anser det som sosialt akseptert å ruse seg på riktig temperert rødvin med fine etiketter, mens det andre rusbrukere bedriver er stemplet som uanstendig og kriminelt.

Å kjempe for sitt eget barn
Jaguaren ruller til slutt inn parkeringa til Borgestadklinikken, hvor de møter Frid Hansen, en sterk og uredd forkjemper for barna som lever i en skadelig rustilværelse. Møtet med Frid gir et rørende innblikk i en verden hvor familier og alenemødre med rusproblemer må kjempe en daglig kamp for å beholde muligheten til å leve med sine egne barn. Hos Frid får de hjelp til å komme seg på bena, og ikke minst; styrke til å møte alle fordommer og tabuer som møter dem fra alle hold i samfunnet.

Innkjøpt dokumentar i to deler (2008)
Produksjon: Mediedireksjonen
Prosjektleder NRK: Torbjørn Henriksen
Med: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen Lenke , tlf: 23044079 / 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Nils og Ronny 
  • TV-aksjonen