Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. januar 2004 kl 21.30 Svarte penger - hvite løgner

Lovbryter i uniform

Sverre (Trond Espen Seim). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Sverre (Trond Espen Seim). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Sverre har havnet i en farlig klemme etter å ha brukt sin politistatus til å bringe Trude gjennom tollen uten kontroll. Han frykter at den livredde alenemoren er presset til å opptre som narkotikakurer, og bryter alle regler for å redde henne.

Etter at Trudes eksmann Affen ble drept i en biljakt han selv var med på, føler Sverre at han står i gjeld til henne. Affen hadde narkogjeld som torpedoer nå prøver å kreve inn fra Trude ved å true både henne og lille Sara på livet.

Sverre vet at han har begått en grov lovovertredelse ved å redde Trude utenom tollen. Hvis hun faktisk har smuglet narkotika, har han medvirket til en forbrytelse. Men har han rett i sine mistanker? Og hvordan skal han i så fall komme seg ut av knipen?

Sverre har ikke tanker for annet enn å bringe klarhet i dette, og tar med seg Trude til en øde hytte. Imens sitter kjæresten Randi og venter hjemme på Elverum. De to skal gifte seg neste dag, men bryllupet går ikke helt etter planen…

Om "Svarte penger – hvite løgner"
NRK Dramas nye storsatsing er en spenningsserie på åtte timelange episoder om hvordan en uerfaren og velmenende politimann ufrivillig havner i et farlig dobbeltspill.

Seriens hovedperson, Sverre Fjeld (Trond Espen Seim) kommer fra Elverum og tar etter endt utdanning praksistiden sin ved Stovner politikammer. Ute på patrulje kommer han i kontakt med Trude (Ane Dahl Torp), som gjennom sin eksmann er trukket inn i et kriminelt miljø. Etter hvert begynner han å engasjere seg mer enn sunt er for å hjelpe den unge kvinnen og hennes lille datter Sara til å få et bedre liv.

Jarl Emsell Larsen har regissert serien som skildrer miljøet på begge sider av loven i hovedstaden, og står også for manus sammen med Ulf Breistrand. De åtte episodene utgjør én sammenhengende historie der handlingen foregår i løpet av tre år.

"Svarte penger - hvite løgner" er i hovedsak tatt opp på location i Stovner-området, Oslo sentrum, Elverum og Bærum. Serien vil senere bli utgitt på DVD og skal også vises i Sverige og Danmark.

Spenningsserie i åtte episoder
Episode 2
Produksjon: NRK Drama
Idé og manus: Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen
Regi: Jarl Emsell Larsen
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad

I de viktigste rollene:
Sverre (politibetjent) – Trond Espen Seim
Trude (alenemor) – Ane Dahl Torp
Randi (Sverres forlovede) – Tone Mostraum
Joakim (venn av Trudes eksmann) – Jan Sælid
Kine (Trudes venninne) – Janne Formoe
Arne (politikollega) – Per Schaanning

I øvrige roller bl.a.: Jon Øigarden, Tone Danielsen, Håvard Bakke, Anne Ryg, Anders Dahlberg, Ove Christian Owe, Erik Hivju, Ketil Høegh, Trond Brænne, Veslemøy Haslund, Anders Danielsen Lie, Lasse Kolsrud, Svein Scharffenberg, Jorunn Kjellsby, Per Jansen, Andrine Sæther, Ellen Birgitte Johannessen, Ine Jansen, Mads Ousdal, Nils R. Muller

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99