Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. september 1999 kl 19.35 Forbrukerinspektørene

Forbrukerinspektørene


NRK1 Onsdag 22. september kl 19.35
Forbrukerinspektørene

NB! Oppdatert melding!

FBI ute på tokt

\"Forbrukerinspektørene\" blir den nye tittelen på Forbruker- Refleks. Eller FBI som de ynder å kalle seg. Nå skal en stab på fem personer lede programmet i team. I første program har FBI inspisert Forbrukerrådet. Der fant de oppsiktsvekkende arbeidsmetoder og uventede samarbeidspartnere.
Vi møter også ekteparet Berg som ikke fikk pakket opp koffertene sine før de kom hjem fra sin ferie i sommer. Star Tour flyttet dem fra hotell til hotell i to uker. Og sist, men ikke minst, til FBIs redaksjon kommer det en hemmelig gjest i kveld.

Fem inspektører
\"Forbrukerinspektørene\" er den nye tittelen på tidligere \"Forbruker-Refleks\". Og nå har programmet fått flere programlederfjes.
Dermed er det slutt på at Egil Teige og Marie Sjo er programledere alene. Med seg i reporterstallen får de erfarne folk som Snorre Tønset og Jorunn Voll. Den ferskeste journalisten blir Elin Ruhlin Gjuvsland. For å grave frem de gode sakene er det også ansatt flere researchere.
- \"Forbrukerinspektørene\" skal være et reportasjemagasin der reportasjene og forbrukerjournalistikken står sentralt. Vi skal sende fra redaksjonen der vi arbeider. Vi skal drive oppsøkende virksomhet og sette søkelyset på urimeligheter innen byråkrati og politikk. Vi vil fortsatt legge vekt på å være vesentlige, prinsipielle, aktuelle og avslørende, forteller Cecilie Ellingsen, som tidligere har arbeidet i Dagsrevyen.

Om reporterne
Marie Sjo, 38 år, fra Drøbak. Har vært programleder og reporter i TVNorge. Reporter i Forbrukermagasinet og programleder og reporter i Forbruker-Refleks de siste fire årene.
Egil Teige, 57 år, fra Bergen. Har arbeidet i NRK i over 30 år. Han har vært i Dagsrevyen, Underholdningsavdelingen og Fakta-avdelingen. De siste fem årene som programleder og reporter i Forbruker-Refleks.
Jorunn Voll, 41 år, fra Mosterøy i Rogaland. Har arbeidet i Dagsrevyen fra 1985-97. De to siste årene har hun vært prosjektleder og lærer i opplæringsavdelingen i NRK.
Snorre Tønset, 40 år, fra Røros. Ansatt i NRK siden 1983. I Dagsrevyen fra 1985-92, fra 1992-96 vekselvis Dagsrevyen og ulike dokumentarprosjekter. Programleder i Innsamlingsaksjonen sammen med Ingunn Kyrkjebø høsten 1996. Reporter i Brennpunkt. Siste året redaktør i Sat.net., som produserer digitale TV-kanaler for næringslivet.
Elin Ruhlin Gjuvsland, 25 år, fra Bergen/Nes på Hedemarken. Var med på å starte Dagbladet:på nettet, jobbet der i to år. Programleder og reporter i Akademiet på NRK2. Reporter og internettansvarlig i NRK Hedmark siden januar 1998.

NRK1 onsdag kl 19.35

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Egil Teige, Elin Ruhlin Gjuvsland, Marie Sjo, Snorre Tønset og Jorunn Voll utgjør \"Forbrukerinspektørene\". Premi?re 22. september på NRK1 (Foto: Pia Solberg).

2. Elin Ruhlin Gjuvsland i \"Forbrukerinspektørene\".
(NRK- foto: Ole Kaland)

3. Marie Sjo i \"Forbrukerinspektørene\".
(NRK-foto: Ole Kaland)

4. Egil Teige i \"Forbrukerinspektørene\".
(NRK-foto: Ole Kaland)

5. Jorunn Voll i \"Forbrukerinspektørene\".
(NRK-foto: Ole Kaland)

6. Snorre Tønset i \"Forbrukerinspektørene\".
(NRK-foto: Ole Kaland)

Faktaprogram
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56\0\0\0\0\0\0\0\0\0