Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 12. desember 2009 kl 17.30 "Oh my God"

Hva skal jeg ha på meg?

Ivelina Ivanova Dagvold tilbringer en helg som muslim.(Foto: NRK)
Ivelina Ivanova Dagvold tilbringer en helg som muslim.(Foto: NRK)
I tredje episode av "Oh my God" er det klesdesigneren Ivelina Ivanova Dagvold sin tur å lære mer om et annet livssyn. Hun tilbringer en helg med Sara Jaber som er muslim. Ivelina får en overraskelse når hun skal i moskeen for første gang, og blir nektet adgang.

Hun viser for mye hud og har ikke dekket til håret sitt. Men etter et lite klesskift får hun være med inn og se. Noe av det hun får være med på er trosundervisningen der temaet denne gangen er "islam og terrorisme".

Kleskodekser blir også et tema når wiccaneren Kim Are Stende, skal tilbringe en helg sammen med Summeet Singh Papatia som er sikh. Han rekker knapt å sette en fot innenfor døra før han får sin egen turban – og han må også lære å knyte den selv. En annen del av Summeets uniform som overrasker Kim Are, er kniven som han alltid bærer med seg. Men dette er ikke det som bekymrer Kim Are mest. Det han synes er mest stressende, er når han må dele ut mat i en Gurdwara som er navnet på sikhenes tempel.

Om serien
Migrapolisgjengen har slått seg løs og laget en livssynsrealityserie - hvis det er noe som heter det. I løpet av fire programmer kommer åtte ungdommer med vidt forskjellig livssyn til å "bytte liv".

Gjennom innvandringen de siste 30 - 40 årene har Norge ikke bare blitt flerkulturelt, men også flerreligiøst Det er ikke uvanlig lenger at eksotiske templer bygges rundt i landet.
Mange unge mennesker er troende og lever et verdslig ungdomsliv samtidig som de praktiserer sin religion i andre sammenhenger. Det fører til at klassekamerater og naboer ikke har innsikt i den religiøse siden av livene deres.

Nå skal "Oh my God" teste disse ungdommene og sende dem inn i hverandres liv for å se hva som forener og hva som skiller dem. De får en oppgave de skal løse underveis, og programleder Noman Mubashir sjekker hva de har lært etter en helgs trosbytte.

Sendt tidligere.


Egenproduksjon: Østlandssendingen.
Serie i 4 deler.
Programleder: Noman Mubashir
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer