Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. januar 2006 kl 23.10 Lydverket

Ekte musikkelskere

Turbonegerfan Raymond Løkken (25) er en av de tre nominerte til prisen
Turbonegerfan Raymond Løkken (25) er en av de tre nominerte til prisen "Årets blodfan". (Foto: NRK)
Under Alarmprisutdelingen 21. januar skal prisen "Årets blodfan" overrekkes for første gang. I kveld blir du bedre kjent med de tre nominerte. Det blir samlemani i praksis, beinhard promojobbing og et sjeldent solid samhold – en hyllest til musikkens "gutta på gulvet"!

Den som yter det lille ekstra, som virkelig er blodfan av et band eller en artist, har aldri hatt spesielt høy status. Noen blir sett på som litt skremmende gærninger, eller som tapere med dårlige sosiale egenskaper. Men uten dem ville Musikk-Norge ikke ha vært det samme. Under årets Alarmprisutdeling får de noe igjen for slitet med sin egen pris. Lydverket har fulgt de tre nominerte.

De nominerte
Raymond Løkken (25) er blodfan av Turboneger. Han er leder av Turbojugend i Årdal, og med kallenavnet Max Power styrer han de 26 medlemmene derfra med hard hånd. Blant annet arrangerer han "Party of the Year" 31. desember, der alle turbofans er velkomne. Med 19 konserter i beltet håper Raymond å vinne prisen – til ære for Turboneger, selvsagt.

Henning Klokkeråsen (23) er blodfan av Kaizers Orchestra. Han driver fansiden www.drmowinckel.com, som har over 1 600 medlemmer. Uten Henning ville Kaizer-fansen ikke hatt noe sted å diskutere sine helter, og heller ikke noe sted å arrangere fester, møter og konserter. Etter å ha fulgt i fotsporene til Kaizers Orchestra både i Norge og Norden, har Henning vært på rundt 30 konserter.

Nils-Henrik Stokke (21) er blodfan av deLillos, og har levd et langt liv med gruppa allerede. Som femåring kunne han tekstene fra sine favorittkonserter. Når man vet at Nils-Henrik bare i sommer var på 11 konserter samt at han har 50 utgivelser av deLillos i stua, er det ingen overraskelse at telefonnummeret hans slutter på 1984.

Om Lydverket
I Lydverket får du artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og færre korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Blant annet får du fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, og kan bli med redaksjonen på flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: