Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. april 2001 kl 23.15 Glemt

Glemt (t)


NRK1 fredag 20. april kl 23.15
Glemt (1:3)
Seriestart!

En mors hevn

To av Storbritannias mest populære tv-stjerner, Amanda Burton og Paul McGann, spiller hovedrollene i \"Glemt\" - en mørk og intenst spennende thriller om svik, dødelige hemmeligheter og farlig lidenskap. Serien skildrer en kvinnes kamp for hevn over mannen som ble dømt for å ha myrdet datteren hennes for 20 år siden.

37 år gamle Ben Turner (Paul McGann) er en sjarmerende og godt likt bokhandler som lever i en søvnig småby. Han er lykkelig gift og har en sju år gammel datter. Men hans fortid skjuler en mørk hemmelighet som familien ikke vet noe om, og som nå skal komme til overflaten og true med å legge livet hans i ruiner.

For 20 år siden ble Ben dømt til 15 års fengsel for mordet på en femårig jente. Liket ble aldri funnet, og Ben har hele tiden tviholdt på sin uskyld. Da han slapp ut av fengslet, forandret han identitet og begynte et nytt liv.

Kan ikke glemme
Rachel Monroe (Amanda Burton) er moren til den antatt drepte piken. Hun har aldri kommet over tapet og kan verken tilgi eller glemme. Nå lykkes hun i å spore opp Ben og vil tvinge ham til å tilstå - og, viktigst av alt, til å fortelle hvor han skjulte liket den gangen.

Rachel har viet hele sitt liv til finne datterens levninger slik at hun kan gi henne et endelig hvilested. Ekteskapet hennes er gått i oppløsning og hun har mistet all kontakt med sitt andre barn. Nå vil hun tvinge Ben i kne ved å true med å avsløre fortiden hans for familien. Dermed er en nerveslitende katt- og muslek i gang mellom den farlig ustabile kvinnen og den tidligere drapsdømte mannen.

God mottakelse
\"Glemt\" er en annerledes psykologisk thriller som er full av overraskende og dramatiske vendinger. Serien fikk meget god mottakelse i britisk presse etter premieren for to år siden. Særlig framhevet anmelderne hvordan serien holdt seeren fanget helt fram til siste slutt. \"Psykologisk overbevisende og fullpakket av spenning\", skrev for eksempel The Daily Mail.

NRK1 fredag kl 23.15

Britisk thriller i tre deler fra 1999
Originaltittel: Forgotten
Produksjon: London Weekend Television
Manus: Caleb Ranson
Regi: Ben Bolt
I rollene bl.a. Amanda Burton, Paul McGann og Zara Turner
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
1. Amanda Burton og Paul McGann spiller hovedrollene i thrilleren \"Glemt\". (Foto: LWT)
2. Ben (Paul McGann) er lykkelig sammen med kona Natalie (Zara Turner) og datteren Emmy (Karis Copp). Men en mørk hemmelighet fra fortiden truer med å knuse idyllen. (Foto: LWT)
3. Ben (Paul McGann) har startet et nytt liv som bokhandler i en søvnig småby. (Foto: LWT)