Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. mars 2006 kl 23.15 Blackpool

Mord og musikk

Forretningsmannen Ripley Holden (David Morrissey) har problemer på flere plan (Foto: BBC)
Forretningsmannen Ripley Holden (David Morrissey) har problemer på flere plan (Foto: BBC)
Mordet på den unge mannen begynner å gjøre livet vanskelig for Ripley Holden. Det viser seg at den drepte var ute på en rotbløyte med gutta, og politibetjent Carlisle bestemmer seg for å stenge arkaden for å sikre bevis.

DI Carlisle innkaller Ripleys sønn, Danny, til forhør. Han er overbevist om at Danny vet mer om saken enn han vil ut med, og Carlisle mistenker at han dekker over noe for faren.

Det er ikke bare mordet som plager Ripley. Han får også en skattesmell som truer med å ødelegge finansene. Partnerne Terry, Jim og Adrian begynner å murre.

I mellomtiden går Ripleys kone, Natalie, med på å treffe DI Carlisle på en date – uten å vite at han etterforsker mordet.

Shyannes kjærlighetsliv snur seg til det bedre når hun gjenforenes med Steve, som tidligere ble advart av Ripley om å holde seg unna datteren.

I denne episoden får vi høre "The Gambler" med Kenny Rogers, "Cupid" med Johnny Nash, "Should I Stay" med Gabrielle og "I Second That" med The Miracles.

Om serien
BBC-serien "Blackpool" i seks episoder overtar for "Seks fot under" på fredagskveldene på NRK1. Den nye serien er "tre ting på én gang" – både drama, thriller og musikal, alt med en god porsjon humor. "Blackpool" inneholder mye nostalgisk ørenslyst, og skuespillerne mimer til kjente poplåter.

Handlingen tar utgangspunkt i et mord som blir på begått på senteret som forretningsmannen Ripley Holden nettopp har åpnet. Ripley bestemmer seg for å samarbeide med politiet, nærmere bestemt med betjenten DI Peter Carlisle som misliker Ripley.

Ripley Holden er gift med Natalie, og de har to barn, tenåringssønnen Danny og datteren Shyanne på 20 år.

Ripley Holden spilles av David Morrissey, som norske tv-seere kunne stifte bekjentskap med i krimserien "Farlig spill" som gikk på NRK1 i april i fjor (reprise på NRK2 i april i år). Morrissey har dessuten den mannlige hovedrollen i "Basic Instinct II" som er premiereklar på kino om kort tid.

Britisk dramaserie, produsert av BBC
Originaltittel: "Blackpool"
Med David Morrissey (Ripley Holden), Sarah Parish (Natalie Holden), Georgia Taylor (Shyanne Holden), Thomas Morrison (Danny Holden), David Tennant (DI Carlisle), John Thomson (Terry Corlette) og Steve Pemberton (Adrian Marr)
Regi: Julie Anne Robinson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside: