Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. mars 2003 kl 20.10 Pilot Guides: Java og Sumatra

Natteliv og storslått natur

Megan McCormick legger turen til Java og Sumatra. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Megan McCormick legger turen til Java og Sumatra. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Megan McCormick legger ut på en reise gjennom Indonesia til et par av de fineste øyene i Sør-Kina-havet.

Turen starter i Djakarta (Java) med besøk til havnebyen Sunda Kelapa Harbor, opprinnelig bygd av hollenderne. Megan sjekker ut Djakartas natteliv, og reiser neste dag videre til Krakatoa i Sundastredet mellom Java og Sumatra.

Hun bestiger vulkanen Anak Krakatoa som står igjen etter det største kjente utbruddet i historien (1883), da flere av eksplosjonene kunne høres helt til Australia, og hele regionen ble liggende i mørke i flere døgn. På vei til den tidligere hovedstaden Yogyakarta besøker Megan Buddhist-templet i Borobudur.

Sumatra
På Sumatra besøker Megan et eldgammelt stammefolk som bor i Batak-området, og hun får høre om øyas fortid den gang menneskeofring og kannibalisme forekom her. Et storslått syn møter henne i nasjonalparken Gunauagleuser og i naturreservatet Bukit Lawang med sine vakre orangutanger.

Om serien
I denne andre omgangen av Pilot Guides bærer det til Istanbul, Sør-Frankrike, Kenya, New England (USA), Roma, Sør-Mexico, Australia, Java og Sumatra, Indokina, Korea, Wien og de asiatiske byene Calcutta, Shanghai og Bangkok.

Lonely Planet er fra før et velkjent begrep for de reisevante, og den nye serien Pilot Guides er en fortsettelse med de samme guidene. Ryggsekk-reisende Zay Harding, Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av 13 nye programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides’ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
For mer informasjon:
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 gunilla.gaarder@nrk.no
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 steinar.dahl@nrk.noLENKER
  • Les mer 
  • Les mer