Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. juni 2006 kl 23.40 Snikende tiger, skjult drage

Fantastiske kampsportscener

Chow Yun-Fat som mesteren Li Mu Bai
Chow Yun-Fat som mesteren Li Mu Bai
Filmen inneholder noen utrolige kampsportscener, koreografert av Yuen Wo-Ping, mannen bak blant annet "Matrix". I "Snikende tiger, skjult drage" er kinesisk kung-fu gjort til stor kunst.

"Snikende tiger, skjult drage" vakte da også berettiget oppsikt under filmfestivalene i Cannes, Toronto og New York i 2000. Den stakk av med ti nominasjoner og fire Oscar-priser i 2001.

Handlingen foregår i det gamle Kina. En av tidenes beste krigere, Li Mu Bai (Chow Yun-Fat), har funnet fred med seg selv og ønsker å legge ned sverdet for godt. Han vil gi sverdet, det legendariske Grønne Skjebne, til en respektert leder i Beijing. Li Mu Bai overlater til sin livspartner, Yu Shu Lien (Michelle Yeoh), å overlevere det til lederen.

Selv skal mesteren til Wudan-fjellet, stedet der de beste krigerne læres opp. Det var på Wudan Li Mu Bais gamle læremester ble forgiftet av Jadereven, en sagnomsust skurk. Hos lederen i Beijing møter Yu Shu Lien den vakre og tilsynelatende uskyldige datteren Jen (Zhang Zi Yi) til guvernøren i byen. Hun skal snart inngå et arrangert ekteskap, men drømmer om å bli kriger.

Samme natt blir Grønne Skjebne stjålet av en maskert tyv. Mistankene går i mange retninger. Noen mener det er Jadetyven som er kommet for å skade mesteren. Og for Yu Shu Lien er ikke lenger guvernørens datter like søt og uskyldig som ved første øyekast.

Kinesisk/taiwansk/amerikansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Wo Hu Zang Long"
Regi: Ang Lee
I rollene: Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Zhang Zi Yi, Chang Cheng, Sihung Lung
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83