Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. september 2005 kl 20.55 Befriende humor for Amnesty

Veldedig humorsuksess

John Cleese i et uforglemmelig øyeblikk som dommer under
John Cleese i et uforglemmelig øyeblikk som dommer under "The Policeman’s Secret Ball". (Foto: BBC)
I fjor var det 25 år siden det første veldedighetsshowet "The Secret Policeman’s Ball", som blant annet ble starten på en lysende karriere for den britiske komikeren Rowan Atkinson. I dette tilbakeblikket ser vi tilbake på hvordan det hele ble stablet på beina, de tre showene som fulgte den første suksessen, og møter de medvirkende på og av scenen – før og nå.

Showet, der både komikere og musikere bidro, var til inntekt for menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty som den gang ikke var særlig stor. I tillegg til gjensyn med glimrende sketsjer og musikalske opptredener, byr dokumentaren på et innblikk i den politiske stemningen i Storbritannia på slutten av 70-tallet og 80-tallet.

En udødelig papegøye
Blant annet får vi se John Cleese og Michael Palins udødelige sketsj om en død – og norsk – papegøye, som ble stemt fram som tidenes komi-sketsj i en britisk kåring. Michael Palin husker sketsjen svært godt. – John og jeg gjorde vårt beste for å få hverandre til å begynne og le, og han vant alltid, sier Palin når han tenker tilbake. – Det var det som var det morsomme med veldedighetsshow. Man var mye mer avslappet enn vanligvis på scenen, og kunne rett og slett ha det mer gøy.

I klipp fra arkivet og ferske intervjuer får vi både opptredener og artistenes egne tanker om showene de var med på, og noen av opptredene vi får se har senere blitt legendariske – som den tidligere nevnte papegøyen…

Britisk underholdningsdokumentar (2004)
Originaltittel: "The Secret Policeman’s Ball"
Produsert av: BBC
Medvirkende: John Cleese, Michael Palin, Bob Geldof, Rowan Atkinson, Sting, Jennifer Saunders, Peter Cook, Alan Bennett, Billy Connolly.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252