Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. april 2003 kl 15.30 4·4·2 Tippeligaen: Rosenborg-Vålerenga

Sju kamper på NRK før ferien

Arne Scheie gleder seg til en ny sesong med norsk tippeligaspill. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Arne Scheie gleder seg til en ny sesong med norsk tippeligaspill. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det er klart for en ny sesong med norsk Tippeliga, og den kan bli mer spennende enn noensinne. I alt er det satt opp sju kamper på NRK før sommerferien, og først ut er Rosenborg - Vålerenga fra Lerkendal.

Lyn var den store overraskelsen i fjor, samtidig som favoritten Rosenborg til slutt klarte å dra det hele i land. Hvem som skuffer eller overrasker i år gjenstår å se, men sikkert er det at det blir mange gode og spennende oppgjør å se fram i mot.

Fjorårets vinner er først ut mot cupfinalemesterne fra Oslo. RBK har fått ny trener, Åge Hareide, etter at legenden Nils Arne Eggen takket for seg etter forrige sesong. Hos VIF er det fortsatt Kjetil Rekdal som regjerer og hva han har klart med den økonomisk hardt truede klubben, blir morsomt å følge med på.

Kampene fremover
27. april er det klart for overraskelsen fra i fjor, Lyn, som møter Rosenborg. Denne kampen spilles klokken 21.00, og sendes direkte. 4. mai er det Molde og Lyn som skal i ilden. Begge tok medalje i fjorårets liga og vil nok gjerne være med å kjempe i toppen i år også. Også denne kampen sendes direkte fra klokken 21.00.

På den store fotballdagen 16. mai er det supporter-vinnerne Vålerenga og Lillestrøm NRK har valgt seg. Begge disse lagene har enorme mengder supportere bak seg i henholdsvis Klanen og Kanarifuglene, og dermed skulle alt ligge til rette for et durabelig oppgjør på Ullevaal. Sendinger herfra starter klokken 19.55.

25. mai braker det løs på Lillestrøm mellom hjemmelaget og Brann. Bergenserne kom med til Tippeligaen i 12. time, da de slo Sandefjord i kvalifiseringen. Denne kampen starter kl 20.15.

1. juni er det Odd Grenland som møter Viking, og 22. juni er det Stabæk som møter Rosenborg. Også disse kampene starter klokken 20.15.

Ny sendetid for Sportsrevyen
Nytt for sesongen er også at Sportsrevyen flytter tidspunkt. Tidligere har revyen gått klokken 22.00, men nå får vi sport rett etter Søndagsrevyen fra klokken 19.45. Sportsrevyen vil inneholde magasinet Fotball spesial som tar for seg hele Tippeligarunden med mål og profiler, i tillegg til annen aktuell sport.

Begrunnelsen er et økende behov for oppdaterte sportsmeldinger på lik linje med nyheter, i stedet for lange sendinger etter at alle andre kanaler har presentert helgens sportsbegivenheter.

På NRK2 fortsetter også fotballspesialen som går direkte mens runden spilles. Her blir det resultatservice og chat på samme måte som tidligere med programleder Arnfinn Fagerli og Aslak Sira Myhre som kommentator. I tillegg skal det være en egen serie om fotball-legender.

Kvinnefotball
Vi skal ikke glemme bort kvinnefotballen denne sesongen. Det blir direktesendinger fra Toppserien også, og først ut er Kolbotn mot Asker 3. mai klokken 15.45. Olav Traaen og Jostein Flo er på plass for å kommentere kampen.

En drøy uke senere er det klart for landskamp for kvinner. Norge møter Nederland i Mandal og det er sannsynligvis de to samme som kommenterer fra kampstart klokken 16.00

NRK Sport
Egenproduserte direktesendinger
Kommentatorer: Arne Scheie og Egil Olsen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10