Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. februar 2003 kl 21.15 Presidenten

Unnskyldninger og forklaringer

President Jed Bartlet (Martin Sheen) må blidgjøre kona, Abby (Stockard Channing), i kveldens episode. (Foto: Warner Bros)
President Jed Bartlet (Martin Sheen) må blidgjøre kona, Abby (Stockard Channing), i kveldens episode. (Foto: Warner Bros)
President Bartlet prøver å gjøre det godt igjen med kona Abby etter den vonde misforståelsen. Det jobbes også på spreng med å få klart innholdet til gjenvalgstalen hans. Bør han gi en unnskyldning til folket?

President Jed Bartlet finpusser på talen sin, mens staben må samarbeide med en politisk tungvekter (gjesteskuespiller Ron Silver). Temaet er om presidenten bør ha med en unnskyldning for å ha hemmeligholdt sykdommen sin.

På det personlige plan gjennomgår herr og fru Bartlet en vanskelig tid. Abby er meget avvisende, så nå prøver Jed å gjøre det godt igjen.

Den offisielle advokaten for Det hvite hus, Babish (Oliveer Platt), gir Charlie et ubehagelig sjokk når han forteller ham hvor mye det vil koste å hyre en toppadvokat.

Om serien
I ”Presidenten” følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det ”hemmelige” spillet i amerikansk politikk.

President Josiah ”Jed” Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41