Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. juli 2012 kl 19.30 Grønn glede

Fargerikt buskas!


Den romantiske hagen må selvsagt ha blomster i rosa. Kunstmaleren skal få gammeldagse stauder å male etter i dagens sending. Den lille rekkehushagen er den siste av de tre som skal forvandles og nå er prosessen godt i gang. Vi besøker også en dame som har litt annerledes tanker om hva som er en fin hage.

Med busker i mange farger skal hagen bli akkurat så fargerik som eieren ønsker seg det. Her bor det en kunstner og hun elsker å male blomster. Nå blir det både gyvel, fagerbusk og klokkebusk og mye, mye mer.

Busker som yttervegg
Disse buskene skal vokse seg til og bli ytterveggen i hagen. - En rekkehushage trenger skjerming, her ser jo alle over til hverandre, sier programleder Mette Stensholt Schau. Gartner Tom Egeberg Hvål kommer med armene fulle av busker og klatreplanter. Klatreplantene skal etter hvert dekke hele pergolaen som Ola har snekret. -Særlig har Grethe ønsket seg humle. Det er av nostalgiske årsaker og nå får hun det.

Busker er lette å ha med å gjøre. De gir masse blomster, men kanskje ikke så lenge av gangen, så da er det lurt å tenke på å velge sorter som blomstrer til ulike tider. I reportasjen denne uken skal vi til en tysk dame som har en helt egen hagefilosofi.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente, og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Egenproduksjon, sesong 11 (2012).
Prosjektleder: Unni Haukedal
Programleder: Mette Schau
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.