Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. januar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Som støpt i sement

Under dekke av å være aktiv i bygg- og anleggsarbeidernes forening involverer politiagent Church seg på en byggeplass i Melbourne – først og fremst for å avsløre påstått korrupsjon i foreningen, men også for å komme til bunns i forsvinningen til fagforeningsaktivisten John Lewis.

Tom Steer, en uorganisert arbeider, driver med oppvigleri på arbeidsplassen og er en av de første Church får i kikkerten. Steer er hovedmistenkt for forsvinningen til Lewis, og røntgenfotografering viser at det ligger et mannslik inne i en sementkonstruksjon på byggeplassen. Det ser ut som det kan være den savnede.

Samle bevis
For å samle bevis mot mistenkte Tom Steer har Church med seg overvåkningsutstyr. Da Church presenterer seg som representant for fagforeningen, framkaller det straks Steers utilslørte irritasjon. Det hele kulminerer med at Steer truer Church. Om han ikke ligger unna, vil Church få samme behandling som aktivisten John Lewis, truer Steer.

Takket være overvåkningsutstyret er trusselen tatt opp på lydbånd. Det ser ut som spaningsavdelingen i Melbourne har en god sak mot Tom Steer.

Burton inn på scenen
Da er det at den kjente advokaten Ingrid Burton entrer scenen på vegne av Steer. Snart skjønner Church tegningen. Burton har funnet ut at spaningssjef Harris glemte å skaffe en gyldig tillatelse for å avlytte Steer.

Dermed er opptaket av Steers "tilståelse" ugyldig i rettslig sammenheng, og Church må begynne forfra i denne spennende episoden av "Politiagentene".

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye samarbeidspartneren Chris.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6) Ep: 118 "Scratch Me Lucky"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57