Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 20. desember 2001 kl 21.50 Sopranos

Lykken smiler til Tony

Livet smiler til mafiaboss Tony Soprano. Forretningene går bra og han har kvittet seg med sin argeste rival. Dessuten har han sendt søsteren Janice tilbake til Seattle. Og mens han er så godt i gang med å rydde opp både i mafiafamilien og på hjemmebane, skysser han like godt også moren Livia ut av livet sitt.

For å feire at alt nå går så bra, bevilger Tony seg en bedre middag på en italiensk restaurant sammen med vennen og kompanjongen Big Pussy Bompensiero. Senere forflytter de to seg til Artie Buccos restaurant hvor de får selskap av Silvio Dante. Tony er i så godt humør at han ser seg råd til å belønne kona Carmela med en pelskåpe, og det blir særdeles godt mottatt.

Lykken snur
Men lykken varer ikke evig. Tony pådrar seg en matforgiftning. I denne tilstanden drømmer han de mest bisarre ting. Marerittet innbefatter at han setter fyr på seg selv og har sex med dr. Melfi. Men det mest skremmende er at drømmen bekrefter hans nagende mistanke. I drømmene innrømmer Pussy at han jobber for FBI! I våken tilstand bestemmer Tony seg for å "løse" det problemet på sin måte.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen, men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretningsforbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53