Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. mai 2006 kl 20.00 Nakne fakta om mann og kvinne

Kjærlighetens vitenskap

I kveldens program tester forskere hvor lenge forhold kommer til å vare. Foto: BBC
I kveldens program tester forskere hvor lenge forhold kommer til å vare. Foto: BBC
Statistikk viser at halvparten av alle ekteskap ender i skilsmisse. Men forskere har nå funnet noe de tror kan være nøkkelen til et langvarig kjærlighetsforhold. De har identifisert hvordan kjærligheten fungerer, til og med hvordan de kan forutse hvor lenge et ekteskap vil vare…

I den siste episoden av "Nakne fakta om mann og kvinne" så tar forskerne den vanskeligste utfordringen av alle: Å prøve å redde et forhold som er i alvorlig krise. Fire par deltar i en rekke eksperiment for å se om forskerne virkelig har alle svarene.

Millie og Sid har vært lykkelig gift i 70 år og forskerne tror at testresultatene viser hvorfor… Ekteparet Steve og Donna er nygifte. Forskerne mener å kunne forutse når de kan komme til å få problemer. Og hvorfor.

Om serien
Alle vet at menn og kvinner er ulike – men rent bortsett fra de åpenbare fysiske forskjellene – hva betyr det egentlig i det daglige? Er hjernen koblet slik at man enten tenker som en mann eller som en kvinne? Og er kvinner mer pratsomme og menn mindre følsomme?

"Nakne fakta om mann og kvinne" ser nærmere på nye teorier om hvordan kjønnsforskjeller påvirker alt fra kommunikasjon til forplantning.

Serien er basert på en test hvor 100 single briter deltar.


Britisk dokumentarserie 2005
Produsert av: BBC
Originaltittel: Secrets of the Sexes
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no