Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. mars 2005 kl 19.25 Sorte orm

Dronningens favoritt


Eventyreren Sir Walter Raleigh er kommet hjem etter store bragder i Sør-Amerika. Roderick drømmer om å bli like stor som Sir Walter. Sorte orm er på sin side bare misunnelig på dronningens favoritt.

Alle i dronningriket feirer Sir Walters hjemkomst. Det vil si alle unntatt Sorte orm, pluss gamle fru Miggins i paisjappa – men hun er nå lam fra halsen og ned og får være unnskyldt.

Hvorom allting er, så snur lykken seg for Sorte orm. For Sir Walters bedrifter har satt fart i Sorte orms eventyrlyst. Dronningen går så langt som til å love ham ekteskap, bare han klarer å seile rundt Kapp det gode håp.

Alle mann på dekk
Seilasen starter i Den engelske kanal. Sorte orms kaptein, Redbeard Rum, virrer så mye omkring at han har problemer med å finne Frankrike.

Her gjelder det å ha god tid – og hva tenker dronningen når sjøhelten kommer hjem etter noen år?

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Svarte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1986)
Originaltittel: Blackadder II
Episodetittel: Potato
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Hjemmeside