Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. desember 2003 kl 20.15 Sportsåret 2003

Høydepunkter fra Sportsåret 2003

Mange husker en lykkelig Petter Solberg som brast i gråt under hyllesten hjemme i Spydeberg etter å ha blitt historisk som verdensmester i rally. Året som gikk, er fullt av norske sportstriumfer. I kveld får du med deg høydepunktene, og noen av nedturene fra "Sportsåret 2003" sett med både norske og internasjonale øyne.

Uansett oppturer og nedturer, det har vært mye engasjement! Her blir det gjensyn med både Bente Skari og Thomas Alsgaard som nå har lagt opp som skiløpere. Begge var syke før VM i Val di Fiemme, men avsluttet likevel karrieren som verdensmestere.

Det norske folk husker kanskje også svenske Brinks staffettsprekk under samme mesterskap, skiskytterne som trosset vind og kulde i Sibir, Suzann Pettersen som reddet seieren for Europa i Solheim Cup, og Siren Sundby som ble kåret til Årets seiler.

Sportsåret 2003 har selvsagt også vært preget av nedturer. Friidretts-VM hadde sine skandaler, og fotballandslaget er vel snart vant til turbulens, både blant spillerne, og nå også blant trenerne. Disse og mange andre skandaler og oppturer får du i "Sportsåret 2003".

NRK Sport
Programansvarlig: Jan Petter Saltvedt og Håvard Bergheim
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78