Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 28. november 2008 kl 20.35 Seks fot under

Farvel for denne gang

Claire skal ha fotoutstilling. Foto: Warner Bros.
Claire skal ha fotoutstilling. Foto: Warner Bros.
Det er klart for siste episode i sesong fire av "Seks fot under". Ruth får mistanke om at det er noe galt fatt med George, Claire gjør klart for åpningen av utstillingen og Nate opplever at en dør til fortiden blir stengt for godt.

George har mareritt og drømmer at han blir oppsøkt av en mystisk kvinne i en turkis kjole. Ruth får møte datteren til George, Maggie, og blir glad da hun oppdager at de har et nært forhold. Mens de er alene et øyeblikk, spør Maggie hvordan det går med faren hennes og gir Ruth all kontaktinfo i tilfelle hun skulle ha behov for å komme i kontakt med henne. Dette gjør Ruth meget bekymret og hun blir engstelig for at George er alvorlig syk.

Claire forbereder vernissasjen sin og er først litt overveldet over plutselig å være midtpunktet for alles oppmerksomhet. På selve åpningen blir hun antastet av en full og ubehagelig Russel, men Billy ordner opp. Clare drar hjem med Billy.

Nate oppdager et bilde av Lisa som gjør ham veldig opprørt. På bildet har Lisa på seg et nytt antrekk, og han forstår at det må ha blitt tatt den dagen hun døde. Han drar til Santa Cruz for å snakke med niesen til Lisa, Michaela, som sier at Nate må henvende seg til faren. Hoyt innrømmer under press at han og Lisa hadde et forhold.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: The Black Forest
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Matthew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Sidsel Aarsnes Linden, 909 55 364