Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. juni 2004 kl 20.00 Taxi, taxi

Hvem drepte overinkassosjefen?

Fru Trengereid (Elisabeth Moberg) og datteren Lise (Marit Voldsæter) tar toget til Oslo for å slippe unna kemneren. (NRK-foto: Ole Kaland)
Fru Trengereid (Elisabeth Moberg) og datteren Lise (Marit Voldsæter) tar toget til Oslo for å slippe unna kemneren. (NRK-foto: Ole Kaland)
En ting er i alle fall sikker: Både fotballsupporterne, taxisjåførene og alle de andre karakterene i "Taxi, taxi" har motiv - og mangler alibi.

Overinkassosjefen ved kemnerkontoret i Bergen er funnet død i Martin Nilsens drosje, kvalt av et Rosenborg-skjerf. Ved liket ligger en Lypsyl, og en trønder med tørre lepper har overnattet hos Jeanette, vaskehjelpen til Bergen Taxi. Kanskje det er han som står bak drapet?

Bøndene er som vanlig mest opptatt av å få erstatning for dyr som er "drept av rovdyr", men nå har de snart ikke flere husdyr igjen på gården…

Og hvorfor rømmer plutselig fru Trengereid og datteren Lise til Oslo for å skaffe penger til å dekke restskatten?

Om serien
I sommer blir det gjensyn med "Taxi, taxi", en krimserie på åtte episoder med Elisabeth Moberg, Marit Voldsæter og Kjersti Berge i alle rollene.

Men dette er selvsagt ingen vanlig krim. Humor er fremdeles det bærende elementet, og vi møter igjen mange av de kjente, og kjære figurene til trioen, som for eksempel taxisjåførene. Det dukker selvsagt også opp nye, hysteriske karakterer.

"Kvinner på randen" har hatt suksess både på scenen og på tv, og anmelderne har nesten sloss om å komme opp med de mest smigrende superlativene om bergenstrioen.


NRK Underholdning
Egenproduksjon
I rollene: Elisabeth Moberg, Marit Voldsæter og Kjersti Berge
Prosjektleder: Hasse Lindmo, 23 04 26 86/ 90 85 11 80
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18 / 98 48 02 78