Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. november 2001 kl 18.00 Uhu

Siste UHU! i år!

Siste episode i år av spøkelsesbarne-tv-serien UHU! sendes i dag. (NRK-foto: Ole Kaland)
Siste episode i år av spøkelsesbarne-tv-serien UHU! sendes i dag. (NRK-foto: Ole Kaland)
UHU! – NRKs nye barne-tv-satsing - har slått svært godt an blant de minste seerne. I dag er det siste episode i denne runden, men UHU! er tilbake med ti nye episoder f.o.m. 18. februar. I dagens avsnittet tenker Polter tilbake på hva som har skjedd i spøkelseshuset i løpet av høsten.

Musikken i dag er laget av Stargate som har skrevet for flere internasjonale stjerner, blant andre Mariah Carey, Five, Nelly, Mary J. Blige m.fl. Stargate er aktuelle med eget album.

Om serien
Det er NRKs egne kreative sjeler i Barn- og ungdomsavdelingen som har utviklet UHU!-serien i samarbeid med manusforfatterne De Gyngende Seismologer, og det er planlagt 66 programmer totalt. I høst vises 14. Programmene blir spilt inn i det verneverdige huset Saxegården i Ruinparken i Oslo.

Hermetikk og kikkerter
Hermetikkbokser og kikkerter er viktige elementer i UHU! Spøkelsene spiser nemlig bare hermetikk. Og i spøkelseshuset finnes bare to slag hermetikk. Men på stedet Hermetika er det all slags hermetikk et spøkelse kan drømme om. Dit kommer spøkelsene bare hvis de klarer oppdraget de får i spøkelseshuset.

Det er nemlig slik at spøkelsene går ut på dato. Når de gjør det, mister de sin spøkelsesenergi. Da må de til spøkelseshuset og får et oppdrag av sjefsspøkelset Polter. Dersom de klarer oppdraget, kommer de til hermetikkparadiset Hermetika. Og hvis de ikke mestrer det, kommer de til Slampamperøyene hvor det er kaldt og kjedelig. Her må de nøye seg med å kikke i en av de mange kikkertene over til Hermetika.

Egenproduksjon fra NRK Barn- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen, 23 04 77 91/92 60 08 37
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56/90 15 82 12

Bilde
Siste episode i år av spøkelsesbarne-tv-serien UHU! sendes i dag. (NRK-foto: Ole Kaland)