Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. desember 2012 kl 19.45 Året med kongefamilien 2012

Et engasjert kongehus


I et åpenhjertig intervju med Nadia Hasnaoui ser kong Harald og dronning Sonja tilbake på året som har gått. Fra dronning Sonjas kontor på Slottet snakker kongeparet blant annet om 75-års jubileet, omorganisering, dronningens biografi og troen på ungdommen.

Norge har et svært engasjert kongehus. Kongeparet fylte 75 år i år og er stadig like aktive. I juni ble de feiret på Den Norske Operas tak, der et festpyntet publikum tok dem i mot. Forestillingen var en bursdagsfest fra folket, der artister og kunstneriske innslag viste hvor mye kongeparet betyr for mange i Norge.

Kronprinsparet får stadig flere offisielle oppgaver. Felles for kongefamilien er at de setter stor pris alle menneskene de møter på sine mange reiser og gjennom representasjon.

Konprinsens engasjement i Global Dignity
Engasjement er også en fellesnevner for kongehuset. Det er vi bla vitne til når vi er med kronprinsen på Global Dignity-seminar i Kristiansund. Global Dignity er et uavhengig, ideelt og politisk nøytralt initiativ etablert av kronprins Haakon, Pekka Himanen og John Bryant. Visjonen til Global Dignity er å fremme verdighetsbasert lederskap og engasjere ungdom i betydningen av verdighet.

40 år med kongefamilien
Kabinettsekretær Berit Tversland har vært en av kongefamiliens nærmeste medarbeidere i over 40 år. Nå skal hun pensjonere seg, men forteller gjerne om de mange årene på Slottet.

NRK Underholdning 2012
Prosjektleder: Hanne Roaldsen
Presseansvarlig: Karoline Berg, tlf 901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900