Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. august 2006 kl 23.20 Nattkino: October Sky

Ungdom og romfart i 50-tallets USA

Tenåringen Homer (Jake Gyllenhaal) får en ny interesse: romfart og raketter
Tenåringen Homer (Jake Gyllenhaal) får en ny interesse: romfart og raketter
Filmen er basert på NASA-ingeniøren Homer H. Hickams selvbiografi, og handler om en tenåring som vokser opp mens konkurransen med Sovjet om å være først i rommet tar form for alvor. I 1957 er Homer Hickam en high school-student som får oppleve Sovjets første Sputnik-oppskyting.

I Coalwood, West Virginia er de fleste av Homers venner både skeptiske og engstelige til romfartsprogrammet, men Homer blir øyeblikkelig interessert og kaster seg over alt han kan finne om flyging og rakett-design. Noen av vennene synes Homer har en merkelig hobby, mens andre er mer entusiastiske. Oppmuntret av lærerinnen (Laura Dern) og vennene "Rocket Boys", begynner Homer å tegne og utvikle sine egne hjemmelagde raketter.

Homers far stiller seg likegyldig til sønnens rakett-interesse, og er overbevist om at sønnen bør bli det samme som ham, og arbeide i den lokale kullgruven.

"October Sky" er en blanding av et tradisjonelt familiedrama og et nostalgisk blikk på livet i 50-tallets USA og de tidligste turene ut i rommet.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "October Sky"
Regi: Joe Johnston
I rollene: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, Chris Owen, William Lee Scott
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83