Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. mars 2013 kl 21.40 Mr. Selfridge

Et uanstendig forslag


Harry Selfridge bestemmer seg for at varehuset hans skal ha en egen parfyme- og sminkeavdeling. Det er en idé mange betrakter som direkte uanstendig. Leppestift, rouge og godlukt er slett ikke noe man forbinder med ærbare kvinner.

Sminke og parfyme hører til en kvinnes hemmeligheter og skal gjemmes bort bak disken i apoteket, mener staben på Selfridge’s. Men Harry Selfridge lar seg ikke rokke. Attpåtil vil han ha varene utstilt på gateplan, rett innenfor inngangen

Det er flere grunner til at de ansatte er bekymret for varehusets rykte. Det er ganske åpenbart hvor oppslukt Harry Selfridge og dansepiken Ellen Love er av hverandre. Når Harrys forsømte hustru Rose får nyss om forholdet, går hun inn for å oppsøke fornøyelser på egen hånd.

Om "Mr. Selfridge"
Denne påkostede britiske serien i ti episoder handler om livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

I tittelrollen møter vi Jeremy Piven, som har vunnet flere Emmy-priser for sin rolle i HBO-serien "Entourage".

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

Britisk dramaserie
Av Andrew Davies
Produksjon: ITV Studios (2012)
Basert på boka "Shopping, Seduction and Mr Selfridge" av Lindy Woodhead
I rollene bl.a. Jeremy Piven (Harry Selfridge), Frances O'Connor (Rose Selfridge), Aisling Loftus (Agnes Towler), Zoe Tapper (Ellen Love), Tom Goodmaan-Hill (Roger Grove), Amanda Abbington (Miss Mardle), Kika Markham (Lois Selfridge), Katherine Kelly (Lady Mae Loxley), Ron Cook (Mr. Crabb), Grégory Fitoussi (Henri Leclair), Trystan Gravelle (Victor Colleano) og Samuel West (Frank Edwards)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900