Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. april 2010 kl 22.30 Safari

Over grensen


Denne høsten og våren har Knausgård-debatten vist oss at folk elsker og hater kunstneres blottstilling av egne og andres innerste liv. Alle kunstnerne vi møter i kveldens Safari beveger seg på og over grensen til det private.

Ekteparet Shabana og Martin Rehman Gaarder blir å se i kveldens Safari, fire dager før premieren på filmen "Shabanas valg". Mannen Shabana elsker har fulgt henne i to år og laget en dokumentar som NRK1 viser i Fakta på lørdag førstkommende lørdag.

Hvor går grensen?
Etter utallige forsøk har vi fått møte en av utleveringspionerene innen kunsten, Tracey Emin. Hun lager telt med broderte navn over alle hun har ligget med, stiller ut gjenstander fra egne aborter og må svare på om det fremdeles finnes noen grense for hva og hvem man kan utlevere.

Vi møter også en annen filmskaper som har en mor som har forsvunnet inn i sin egen verden. Adelheid Rosen filmet sin egen Alzheimer-syke mor liggende halvnaken med bleie på ett rødt teppe.

Hvor går grensen mellom det personlige og det private, og hvor langt kan man gå i å utlevere andre mennesker i kunstens navn?

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2010)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Kristin Rosenløw Eeg, 913 87107
Presskontakt: Jade Josefine Nordahl , 23 04 45 76/924 03 873
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900