Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. april 2003 kl 20.10 Pilot guides spesial: Store stammefolk

Stamme-kulturer verden rundt


"Pilot guides spesial" utforsker stammekulturer. (Foto: Pilot Film and TV Productions)
I ukens avsnitt av Pilot guides spesial besøker vi folkestammer på de forskjelligste plasser i verden. Vår guide Ian klarer til og med å bli invitert på samisk bryllup.

De mest framstående av verdens stammefolk viser seg å bo i de mest fjerntliggende delene av verden. Men selv der må de føre en stadig kamp for å ta vare på sin egenart og sine tradisjoner.

I avsnittet "Store stammefolk" av Pilot guides spesial handler det om mannsdomsprøver, dating og bryllupsritualer, seremonier knyttet til døden og dyrkingen av forfedrene.

Kofte-kultur
Fra Karasjok rapporterer Ian Wright bl.a. at "hos samene i Norge hviler bryllupsseremoniene dels på samefolkets eldgamle tradisjoner, dels på kristendommen, og klærne de bærer signaliserer hvor bryllupsgjestene kommer fra".

Om serien
I denne omgangen av Pilot guides bærer det ut på spesialoppdrag med Inn Wright, Mesan McCormick, Justine Shapiro, Estelle Bingham, Jonathan Atherton, Neil Gibbson, Eils Nevitt, Holly Morris og Shilpa Matha. De reiser verden rundt i 9 nye programmer, og hver uke tar de for seg et nytt tema som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Temaene er handel, stammefolk, innvielsesritualer, åndelige "reiser", sportsdykking, god og dårlig mat, menneskehetens eldste historie og verdens største festivaler.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Pilot Destination 
  • Pilot Welcome 
  • Pilot Guides