Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. januar 2010 kl 20.15 Krafttaket

Livet på søppeldynga

Programleder Elin Ruhlin Gjuvsland står klar på søppeldynga for å lede kveldens duell mellom familien Becker og familien Semb. De må lage hver sin olabil! Foto: NRK
Programleder Elin Ruhlin Gjuvsland står klar på søppeldynga for å lede kveldens duell mellom familien Becker og familien Semb. De må lage hver sin olabil! Foto: NRK
Familien Semb og familien Becker får seg en svært ubehagelig overraskelse i kveldens episode av "Krafttaket".

Familien Semb fra Oslo og familien Becker fra Drammen konkurrerer i seks uker om hvem som kan leve mest mulig miljøvennlig.

Illeluktende overraskelse
Idet familiene titter ut av vinduet denne uken, får de seg en liten støkk. På plenen ligger nemlig en måneds søppel strødd utover! Det er et stygt syn, og lukten er vond. Men kanskje er det en liten oppvekker å se hvor mye avfall en familie produserer på en uke?

Shopping med en liten vri
Sofie fra Oslo er ikke spesielt glad for å måtte hanskes med søppelet på plenen, da er det mye morsommere å gå på shopping. Men hvordan kan man kjøpe nye klær og samtidig være miljøvennlig? Sammen med en venninne tar hun turen til Oslos mange second hand-butikker.
Samtidig arrangerer familien Becher garasjesalg hjemme hos seg selv.

Udelikat duell
Kveldens duell foregår på søppeldynga. Der må de to deltakerfamiliene konkurrere på klønete vis om å lage den raskeste olabilen.

Om serien
Familien Semb og familien Becher konkurrerer om hvem som kan leve mest miljøvennlig i seks uker. Hele familien må samarbeide når klimatroppene stikker kjepper i hjulene for deres daglige forurensning – bokstavlig talt. Bilhjulene låses, lysene slukkes – og er det mulig å overtale en ung jente fra Oslo vest å handle klærne sine på bruktbutikken?

Programleder er Elin Ruhlin Gjuvsland.

Produsert av Mediacircus AS
Prosjektleder NRK: Ida Scheie
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 924 038 73 / 230 445 76
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice/ 815 65 900