Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. september 2003 kl 18.00 Gnottene

Temmelig hemmelig

Sampler har Tindedag og alle Gnottene feirer dagen sammen med han (Foto: Espen Røst)
Sampler har Tindedag og alle Gnottene feirer dagen sammen med han (Foto: Espen Røst)
Etter en lang sommerferie er Gnottene tilbake for fullt i høst! Kaisa, Tander og Stella er i gang med å lage overraskelsesfest for Sampler, som har Tindedag.

Gnotteposten høres, og Sampler farer bort for å se om det er gaver til ham. Og det er det, men Kaisa og Stella gjemmer pakken, og nekter for at det har kommet noe. Sampler blir veldig skuffet.

Pynter
For å få pyntet hulen uten at Sampler merker det, lurer de ham til å tro at de har hørt en lyd lenger bort i hulen. Sampler tar med seg lydsamleren for å finne den. Mens Sampler er borte pynter de andre Gnottene til fest.

Overraskelse
Alle gjemmer seg når Sampler kommer tilbake. Han er veldig deprimert og ser ikke engang at hulen er pyntet til fest. De andre spretter frem fra gjemmestedene sine, og gratulerer Sampler med Tindedagen. Han blir kjempeglad, og får også akkurat den gaven han ønsket seg.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys – for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har Gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av Gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til Gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97, evnt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48,