Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. desember 2001 kl 19.20 Julenøtter

Nøtter med ny vri

Roald Øyen byr på forskjellige sorter
Roald Øyen byr på forskjellige sorter "Julenøtter" i år (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roald Øyen er på plass denne julen også, og i år har han gjort en liten vri. Hvert av de åtte programmene har nemlig et eget tema som spørsmålene vil kretse rundt. I det første programmet befinner Roald seg i Gausdal, og i det siste er han i Ungarn, hjemlandet til hans makker og gode kollega, Nandor Hamza.

Gausdal ligger 15 minutter fra Lillehammer, og oppgavene vil dreie seg om norsk natur, friluftsliv, mat og nobelprisvinnere i litteratur.

Det andre programmet går bokstavelig talt på skinner. Temaet er tog, og Roald har forflyttet seg til Jernbanemuseet på Hamar.

I det tredje programmet vil oppgavene dreie seg om vårt naboland Finland. Her lønner det seg å kunne litt om finsk historie.

I det fjerde programmet holder vi oss også i utlandet. Irland er tema, og oppgavene i forbindelse med ”den grønne øya” skal handle om irske byer, fenomener og andre interessante ting.

At Roald Øyen er flyinteressert er noe mange vet, og han kan ikke dy seg denne gangen heller. I program fem står fly, særlig historiske, på menyen. Roald tar seerne med til Torp flyplass ved Sandefjord, der han viser fram et operativt Dakota-fly fra andre verdenskrig.

Fra luften lander vi på vannet i program seks. Gamle båter har vist seg mange ganger å være svært sjødyktige. Marinemuseet i Horten er en passende ramme rundt dette sjette temaet.

Frem til program sju har temaene inkludert både tog, fly og båt, men bilen fortjener også sin plass blant våre moderne kommunikasjonsmidler. Og her blir det mange nye biler å se, ifølge programlederen.

Program åtte, eller ”Nyttårsnøtter”, er viet Ungarn og Roald Øyens makker og gode kollega gjennom mange år, Nandor Hamza. Nandor flyktet fra Ungarn under dramatiske omstendigheter i 1956, og begynte i Fjernsynets underholdningsavdeling på 60-tallet. Her fikk han mange oppgaver, både foran og bak kameraet. I disse dager går Nandor Hamza over i pensjonistenes rekker, og forhåpentligvis får ekteparet Hamza flere gode år i retrettleiligheten de har skaffet seg i Ungarn.

Ring inn
Som vanlig gjelder det å finne riktig løsningsord og ringe dette inn på telefon
815 20 070, SMS: JN (svar) 1980 (kr. 5.- pr. svar). Det deles ut tre premier på 1000 kroner, men det er også mulig å gå i gang med å løse flere oppgaver, en såkalt ”Xtranøtt”, hvor gevinsten er en reisesjekk på 5000 kroner. Her gjelder et annet telefonnummer: 829 20 111 (kr. 10,08 pr. minutt) og SMS: NRKJUL (svar) 1988
(kr. 10.- pr. svar).

Egenprodusert underholdning
Programleder Roald Øyen
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1-4 Roald Øyen byr på forskjellige sorter ”Julenøtter” i år (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
5. Det siste programmet, ”Nyttårsnøtter” 1. januar 2002, handler om Ungarn og Roald Øyens makker og gode kollega, Nandor Hamza (NRK-foto: Barbara Halden)
6. Diagrammene til ”Julenøtter” 1 - 8